Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Adabokryddad entrecôte

Om du vill festa till köttet lite så pröva att adabokrydda din entrecôte. Entrecôten får en smak av vitlök, chilifrukt, oregano, nejlikor, spiskummin, koriander, kanel och vitvinsvinäger. Lyxigt, gott och passar utmärkt vid festliga tillfällen!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär toppen av vitlöken så att varje klyfta får en öppning. Vira in vitlöken i aluminiumfolie. Ugnsbaka den i 45 minuter tills den mjuknat. Låt den svalna.
  3. Tryck ut det mjuka vitlöksmoset ur varje klyfta. Kärna ur ancho- och pasillachilifrukten. Stöt eller mixa dem till ett fint pulver.
  4. Blanda vitlöksmos, chili, kryddor och vinäger i en mixer. Mixa till en slät röra. Bre ut den på entrecôteskivorna. Stek dem i smör. De ska vara vackert rosa i mitten. Skär köttet i tunna skivor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Stek i olja, laktosfritt eller mjökfritt margarin i stället för i smör.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 hel vitlök
  • 5 ancho chilifrukter (torkade)
  • 2 pasilla chilifrukter (torkade)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 6 malda nejlikor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4 tjocka skivor av entrecôte (à ca 250 g)
  • smör att steka i
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer