Adabokryddad entrecôte

20
2
Adabokryddad entrecôte

Om du vill festa till köttet lite så pröva att adabokrydda din entrecôte. Entrecôten får en smak av vitlök, chilifrukt, oregano, nejlikor, spiskummin, koriander, kanel och vitvinsvinäger. Lyxigt, gott och passar utmärkt vid festliga tillfällen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Adabokryddad entrecôte

Ingredienser

10 portioner
1 hel vitlök
5 ancho chilifrukter (torkade)
2 pasilla chilifrukter (torkade)
1 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
6 malda nejlikor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
2 tsk salt
1 dl vitvinsvinäger
4 tjocka skivor av entrecôte (à ca 250 g)
smör att steka i

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Stek i olja, laktosfritt eller mjökfritt margarin i stället för i smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Birgitta

2005-04-02

Under punkt 5 talas om kyckling och paprika....får inte riktigt ihop det. Hälsn. Birtgitta

Annika

2003-02-07

Otroligt gott, Det här kommer jag att göra många gånger. Spännande kryddor med lite styrka men pepparsorterna var lite svåra att hitta. Avokadosalladen är ett måste till.