Adabokryddad entrecôte
Om du vill festa till köttet lite så pröva att adabokrydda din entrecôte. Entrecôten får en smak av vitlök, chilifrukt, oregano, nejlikor, spiskummin, koriander, kanel och vitvinsvinäger. Lyxigt, gott och passar utmärkt vid festliga tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
10 portioner
1 hel vitlök
5 ancho chilifrukter (torkade)
2 pasilla chilifrukter (torkade)
1 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
6 malda nejlikor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
2 tsk salt
1 dl vitvinsvinäger
4 tjocka skivor av entrecôte (à ca 250 g)
smör att steka i
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Under punkt 5 talas om kyckling och paprika....får inte riktigt ihop det. Hälsn. Birtgitta
Birgitta
2005-04-02Otroligt gott, Det här kommer jag att göra många gånger. Spännande kryddor med lite styrka men pepparsorterna var lite svåra att hitta. Avokadosalladen är ett måste till.
Annika
2003-02-07