Adabokryddad entrecôte

Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
2
Adabokryddad entrecôte

Om du vill festa till köttet lite så pröva att adabokrydda din entrecôte. Entrecôten får en smak av vitlök, chilifrukt, oregano, nejlikor, spiskummin, koriander, kanel och vitvinsvinäger. Lyxigt, gott och passar utmärkt vid festliga tillfällen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Adabokryddad entrecôte

Ingredienser

10 portioner
1 hel vitlök
5 ancho chilifrukter (torkade)
2 pasilla chilifrukter (torkade)
1 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
6 malda nejlikor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
2 tsk salt
1 dl vitvinsvinäger
4 tjocka skivor av entrecôte (à ca 250 g)
smör att steka i

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Under punkt 5 talas om kyckling och paprika....får inte riktigt ihop det. Hälsn. Birtgitta

Birgitta

2005-04-02

Otroligt gott, Det här kommer jag att göra många gånger. Spännande kryddor med lite styrka men pepparsorterna var lite svåra att hitta. Avokadosalladen är ett måste till.

Annika

2003-02-07

Testa liknande recept

Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
255 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga