Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Festlig helstekt entrecôte kryddad med grönpeppar, dragon och citron. Till köttet har du en robust sås av rostad vitlök, rött vin och kalvfond. Du serverar entrecôten i skivor med rostad potatis och ugnsbakade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg entrecôte (hel bit)
Grönpepparblandning
4 msk torkad grönpeppar
2 msk torkad dragon
finrivet skal av 2 citroner
1 dl olivolja
Vitlökssås
2 hela vitlökar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
3 1/2 dl rött vin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1/2 dl balsamvinäger
2 msk rå-/ rörsocker
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Låt köttet bli rumsvarmt innan du steker det i ugnen. Då får det en vackrare och jämnare stekyta. Köp gärna en hängmörad entrecôte som är välmarmorerad.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde rätten till nyår med kalventrecote Hur gott och fesligt som helst
Lars
2010-01-22