Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

9
1
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Festlig helstekt entrecôte kryddad med grönpeppar, dragon och citron. Till köttet har du en robust sås av rostad vitlök, rött vin och kalvfond. Du serverar entrecôten i skivor med rostad potatis och ugnsbakade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg entrecôte (hel bit)

Grönpepparblandning

4 msk torkad grönpeppar
2 msk torkad dragon
finrivet skal av 2 citroner
1 dl olivolja

Vitlökssås

2 hela vitlökar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
3 1/2 dl rött vin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1/2 dl balsamvinäger
2 msk rå-/ rörsocker
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Låt köttet bli rumsvarmt innan du steker det i ugnen. Då får det en vackrare och jämnare stekyta. Köp gärna en hängmörad entrecôte som är välmarmorerad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Lars

2010-01-22

Gjorde rätten till nyår med kalventrecote Hur gott och fesligt som helst