Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Festlig helstekt entrecôte kryddad med grönpeppar, dragon och citron. Till köttet har du en robust sås av rostad vitlök, rött vin och kalvfond. Du serverar entrecôten i skivor med rostad potatis och ugnsbakade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg  entrecôte (hel bit)

Grönpepparblandning

4 msk  torkad grönpeppar
2 msk  torkad dragon
finrivet skal av 2   citroner
1 dl  olivolja

Vitlökssås

2   hela vitlökar
2 msk  olja
2 msk  tomatpuré
3 1/2 dl  rött vin
2 dl  vatten
4 msk  konc kalvfond
1/2 dl  balsamvinäger
2 msk  rå-/ rörsocker
1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Låt köttet bli rumsvarmt innan du steker det i ugnen. Då får det en vackrare och jämnare stekyta. Köp gärna en hängmörad entrecôte som är välmarmorerad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Gjorde rätten till nyår med kalventrecote Hur gott och fesligt som helst

Lars

2010-01-22

Testa liknande recept

Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad pepparbiff med dragonsmör
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad entrecôte med grillade marinerade grönsaker
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Entrecôte med örtsås
Betyg 2.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga