Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki

39
0
Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki

Grillad entrecôte i riktigt trevligt sällskap! Med kall färskpotatis blandat med dill, citronskal och ärtskott, och en färgstark rödbetstzatziki, blir den här rätten en riktig succé en solig dag.

Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki

Ingredienser

4 portioner

Örtpotatis

900 g kokt kall färskpotatis
1 citron
20 g dill
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
3 msk olivolja
salt och peppar

Rödbetstzatziki

400 g kokta skalade rödbetor
2 dl yoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta

Entrecôte

4 skivor entrecôte
1 påse BBQ allround rub (à 22 g)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt, t ex mjölkproteinfri yoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2456 KJ / 588 kCal
Fett 27.1 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 48.7 g
Protein 33.1 g
Läs mer om näringsvärden