Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki

Grillad entrecôte i riktigt trevligt sällskap! Med kall färskpotatis blandat med dill, citronskal och ärtskott, och en färgstark rödbetstzatziki, blir den här rätten en riktig succé en solig dag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtpotatis: Dela potatisen. Skölj citronen och riv skalet fint. Hacka dillen grovt.  
  2. Blanda potatisen med citronskal, dill, ärtskott och olivolja. Krydda med salt och nymald peppar.
  3. Röbetstzatziki: Riv rödbetorna grovt och blanda dem med yoghurten. Pressa ner vitlöken och smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Entrecôte: Krydda köttet med BBQ-rub och grilla det.
  5. Servera entrecôten med örtpotatis och rödbetstzatziki.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt, t ex mjölkproteinfri yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
Örtpotatis
  • 900 g kokt kall färskpotatis
  • 1 citron
  • 20 g dill
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Rödbetstzatziki
  • 400 g kokta skalade rödbetor
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 vitlöksklyfta
Entrecôte
  • 4 skivor entrecôte
  • 1 påse BBQ allround rub (à 22 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2456 kJ / 588 kCal