Bulgogi
Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
1 hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
500 g lövtunna strimlor entrecôte
1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
2 msk olja (+ extra till wokning)
1 msk vatten
50 g finstrimlad rödkål
3 msk srirachasås (gärna Chili & Garlic)
Garnering
färsk koriander
1 finhackad röd chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2202 KJ / 526 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Kommentarer
En favorit! Kimchi på burk är ett jättegott tillbehör till rätten!
Åsa
2023-07-03Trevligt och fräscht! Bra styrka!
Maria
2023-02-13Tillsätt rostade hackade cashewnötter eller jordnötter. Svingott!
Sofia
2023-01-10