Bulgogi

28
5
Bulgogi

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Skriv ut
Bulgogi

Ingredienser

4 portioner
3 dl
jasminris
1
hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
500 g
lövtunna strimlor entrecôte
1
påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
2 msk
olja (+ extra till wokning)
1 msk
vatten
50 g
finstrimlad rödkål
3 msk
srirachasås (gärna Chili & Garlic)

Garnering

-
färsk koriander
1
finhackad röd chili

För alla

Fri laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Tips

Byt ut entrecote mot samma mängd lövbiff eller kyckling och tillaga på samma sätt.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Taru

2021-01-06

Jättegott. Godare med bulgogin i plastflaska, men hittar den inte i affären längre.

Paninnguaq

2020-08-31

Jättesvårt att laga när ICA Maxi eller Kvantum (Östersund) inte har den här Asian Spices Bulgogi....

Redaktionen ICAse

2020-09-01

Hej Paninnguaq! Ja det blir svårt. Detta recept är ett samarbete med Santa Maria som handhar kryddmixen. Du kan fråga om någon av dina ICA- handlare kan ta in den i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika

Monica

2020-05-22

Jättegott! Starkt men blir absolut fler gånger. Vi hade färsk sparris och vitkål ist f rödkål.

Näringsvärde per portion

Energi 2202 KJ / 526 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept