Bulgogi

36
7
Bulgogi

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Bulgogi

Ingredienser

4 portioner
3 dl jasminris
1 hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
500 g lövtunna strimlor entrecôte
1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
2 msk olja (+ extra till wokning)
1 msk vatten
50 g finstrimlad rödkål
3 msk srirachasås (gärna Chili & Garlic)

Garnering

färsk koriander
1 finhackad röd chili

För alla

Fri laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Tips

Byt ut entrecote mot samma mängd lövbiff eller kyckling och tillaga på samma sätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Sofia

2023-01-10

Tillsätt rostade hackade cashewnötter eller jordnötter. Svingott!

Ann

2022-06-17

Så himla gott! Bytte ut riset till glasnudlar. Hade även krossade jordnötter enl tips

Taru

2021-01-06

Jättegott. Godare med bulgogin i plastflaska, men hittar den inte i affären längre.

Näringsvärde per portion

Energi 2202 KJ / 526 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden