Bulgogi

Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
9
Bulgogi

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Bulgogi

Ingredienser

4 portioner
3 dl  jasminris
1   hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
500 g  lövtunna strimlor entrecôte
1   påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
2 msk  olja (+ extra till wokning)
1 msk  vatten
50 g  finstrimlad rödkål
3 msk  srirachasås (gärna Chili & Garlic)

Garnering

färsk koriander
1   finhackad röd chili

För alla

Fri laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Tips

Byt ut entrecote mot samma mängd lövbiff eller kyckling och tillaga på samma sätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

En favorit! Kimchi på burk är ett jättegott tillbehör till rätten!

Åsa

2023-07-03

Trevligt och fräscht! Bra styrka!

Maria

2023-02-13

Tillsätt rostade hackade cashewnötter eller jordnötter. Svingott!

Sofia

2023-01-10

Näringsvärde per portion

Energi2202 KJ / 526 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Entrecôte på koreanskt vis
Betyg 2.8 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
246 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga