Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bulgogi

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Plocka och skölj salladsbladen, låt dem sedan droppa av på ett papper.
  3. Skiva entrecôten i tunna strimlor.
  4. Blanda bulgogikryddmixen med olja och vatten till en tjock marinad. Lägg i köttet och låt det marinera i 10 minuter.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och woka/stek köttbitarna snabbt tills de fått en fin yta.
  6. Servera i ett salladsblad med ris strimlad rödkål och srirachasås.
  7. Garnering: Garnera med några korianderblad och finhackad chili.

För alla

Fri laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Recept och bild från Santa Maria.

Tips

Byt ut entrecote mot samma mängd lövbiff eller kyckling och tillaga på samma sätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 1 hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
  • 500 g lövtunna strimlor entrecôte
  • 1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
  • 2 msk olja (+ extra till wokning)
  • 1 msk vatten
  • 50 g finstrimlad rödkål
  • 3 msk srirachasås (gärna Chili & Garlic)
Garnering
  • färsk koriander
  • 1 finhackad röd chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2202 kJ / 526 kCal