Argentinsk machobiff med bönröra
Argentinsk machobiff, heta korvar och festlig bönröra förgyller snabbt er ljumma sommarkväll. Bönröran består av enkelt ihopmixade kidneybönor, tomat, rödlök, persilja och rödvinsvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
6 portioner
6 skivor biff eller entrecôte (macho, à 250 g )
6 starka korvar
Bönröra
2 burkar avsköljda kidneybönor (à 400 g)
6 tärnade tomater
1 finhackad rödlök
1 dl hackad persilja
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 158 kCal
Fett34 g
Kommentarer
Jag brukar byta ut rödvinsvinägern mot balsamvinäger för en lite "rundare" smak. Man kan också minska lite på olivoljan utan att det påverkar smaken negativt. Det blir också ännu godare om man gör den i god tid innan. Glöm inte heller att salta och peppra även bönröran!
Desireé
2006-11-03Bönröran är en klassiker hos oss! Vi har den till grillat eller stekt kött!
Eva
2005-07-13