Argentinsk machobiff med bönröra

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Argentinsk machobiff med bönröra

Argentinsk machobiff, heta korvar och festlig bönröra förgyller snabbt er ljumma sommarkväll. Bönröran består av enkelt ihopmixade kidneybönor, tomat, rödlök, persilja och rödvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Argentinsk machobiff med bönröra

Ingredienser

6 portioner
6 skivor biff eller entrecôte (macho, à 250 g )
6 starka korvar

Bönröra

2 burkar avsköljda kidneybönor (à 400 g)
6 tärnade tomater
1 finhackad rödlök
1 dl hackad persilja
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jag brukar byta ut rödvinsvinägern mot balsamvinäger för en lite "rundare" smak. Man kan också minska lite på olivoljan utan att det påverkar smaken negativt. Det blir också ännu godare om man gör den i god tid innan. Glöm inte heller att salta och peppra även bönröran!

Desireé

2006-11-03

Bönröran är en klassiker hos oss! Vi har den till grillat eller stekt kött!

Eva

2005-07-13

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 158 kCal
Fett34 g

Testa liknande recept

Mustig soppa med spett
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Somrig potatissallad med kryddig korv
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frijoles (bönröra)
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade kebabspett med bacon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cowboy chili
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med ärtpuré
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga