Entrecôte på koreanskt vis
Vill du äta något färgstarkt och smakrikt till middag i helgen? Laga då denna kraftfulla rätt med marinerad entrecôte på koreanskt vis. Servera med grillade paprikor i vackra färger, en hetröd tomatsås och med pasta, ris eller nudlar till.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
Ingredienser
6 portioner
6 skivor entrecôte (à 150 g)
2 paprikor (i olika färger)
salt
Marinad
2 msk socker
1 msk färskriven ingefära
2 krm kajennpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vinäger
1 dl japansk soja
1 dl sesamolja
Tomatsås
1 stor gul lök
1 burk passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk potatismjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergott och vi har ätit det många gånger under åren!
Marie
2013-10-27