Entrecôte på koreanskt vis

Betyg 2.8 av 5.
44 personer har röstat
1
Entrecôte på koreanskt vis

Vill du äta något färgstarkt och smakrikt till middag i helgen? Laga då denna kraftfulla rätt med marinerad entrecôte på koreanskt vis. Servera med grillade paprikor i vackra färger, en hetröd tomatsås och med pasta, ris eller nudlar till.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Entrecôte på koreanskt vis

Ingredienser

6 portioner
6 skivor entrecôte (à 150 g)
2 paprikor (i olika färger)
salt

Marinad

2 msk socker
1 msk färskriven ingefära
2 krm kajennpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vinäger
1 dl japansk soja
1 dl sesamolja

Tomatsås

1 stor gul lök
1 burk passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk potatismjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
44 personer har röstat

Kommentar

Supergott och vi har ätit det många gånger under åren!

Marie

2013-10-27

Testa liknande recept

Bulgogi
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte med panzanellasallad
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga