Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Entrecôte på koreanskt vis

Vill du äta något färgstarkt och smakrikt till middag i helgen? Laga då denna kraftfulla rätt med marinerad entrecôte på koreanskt vis. Servera med grillade paprikor i vackra färger, en hetröd tomatsås och med pasta, ris eller nudlar till.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Pensla köttet med marinaden och lägg i en plastpåse. Häll över resten av marinaden. Knyt om och lägg i kylskåp. Låt marinera 1-2 timmar. Vänd påsen då och då.
  2. Skölj paprikorna. Grilla dem så att skalet börjar bubbla sig och svartna. Lägg i iskallt vatten några minuter och dra av skinnet. Kärna ur och strimla paprikan och strö över lite salt.
  3. Torka och grilla entrecôten några minuter på varje sida.
  4. Tomatsås: Finhacka löken. Koka upp de passerade tomaterna tillsammans med löken och den överblivna marinaden, skumma. Rör ut potatismjölet med lite vatten och häll i den kokande marinaden under omrörning.
  5. Servera de nygrillade köttbitarna med paprika, het tomatsås och pasta, ris eller nudlar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 skivor entrecôte (à 150 g)
  • 2 paprikor (i olika färger)
  • salt
Marinad
  • 2 msk socker
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sesamolja
Tomatsås
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk passerade tomater (à ca 400 g)
  • 1 msk potatismjöl

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer