Entrecôte på koreanskt vis

43
1
Entrecôte på koreanskt vis

Vill du äta något färgstarkt och smakrikt till middag i helgen? Laga då denna kraftfulla rätt med marinerad entrecôte på koreanskt vis. Servera med grillade paprikor i vackra färger, en hetröd tomatsås och med pasta, ris eller nudlar till.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Entrecôte på koreanskt vis

Ingredienser

6 portioner
6 skivor entrecôte (à 150 g)
2 paprikor (i olika färger)
salt

Marinad

2 msk socker
1 msk färskriven ingefära
2 krm kajennpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vinäger
1 dl japansk soja
1 dl sesamolja

Tomatsås

1 stor gul lök
1 burk passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk potatismjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentar

Marie

2013-10-27

Supergott och vi har ätit det många gånger under åren!