Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
9
Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

2 msk  ättiksprit (12 %)
2 1/2 dl  vatten
1 dl  strösocker
2 tsk  salt
1 dl  lätt krossade jordnötter
1   finhackad röd chili
1   finhackad schalottenlök
1/2   kruka finhackad koriander

Sallad

1   liten morot
1/2   gurka
1/2   påse rucola (à 65 g)
1/2   kruka koriander
100 g  glasnudlar
2 msk  olivolja
2   skivor entrecôte (à ca 200 g)
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
50 g  smör
2   krossade vitlöksklyftor
ca 12   rispapper

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Vi gjorde på Tofu istället för entrecote och marinerade dem i Japansk soja. Kinesisk soja, vitlök, lite socker, en liten skvätt risvinäger samt, för den som ville, lite chili. Stekte detta sedan. Supergott!

Erika

2022-04-10

Jättegott men lite omständligt och kladdigt att äta!

Karin

2022-02-08

Går det att spara och äta rullarna dagen efter?

Louise

2021-03-21

Hej Louise! Vi rekommenderar att äta rullarna samma dag, de kan bli lite vattniga och tråkiga om man sparar dom till dagen efter. Dock så kan du förbereda alla ingredienser och göra så att alla får rulla sina egna rullar vid matbordet. Skulle det bli någon fyllning över så kan du spara den och göra nya rullar dagen efter. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-03-22

Näringsvärde per portion

Energi2932 KJ / 699 kCal
Fett31 g
Salt6 g
Kolhydrater75 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färska vårrullar
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
242 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga