Spring rolls med biff och jordnötsdressing

23
9
Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

2 msk ättiksprit (12 %)
2 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
2 tsk salt
1 dl lätt krossade jordnötter
1 finhackad röd chili
1 finhackad schalottenlök
1/2 kruka finhackad koriander

Sallad

1 liten morot
1/2 gurka
1/2 påse rucola (à 65 g)
1/2 kruka koriander
100 g glasnudlar
2 msk olivolja
2 skivor entrecôte (à ca 200 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g smör
2 krossade vitlöksklyftor
ca 12 rispapper

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Erika

2022-04-10

Vi gjorde på Tofu istället för entrecote och marinerade dem i Japansk soja. Kinesisk soja, vitlök, lite socker, en liten skvätt risvinäger samt, för den som ville, lite chili. Stekte detta sedan. Supergott!

Karin

2022-02-08

Jättegott men lite omständligt och kladdigt att äta!

Louise

2021-03-21

Går det att spara och äta rullarna dagen efter?

Redaktionen ICAse

2021-03-22

Hej Louise! Vi rekommenderar att äta rullarna samma dag, de kan bli lite vattniga och tråkiga om man sparar dom till dagen efter. Dock så kan du förbereda alla ingredienser och göra så att alla får rulla sina egna rullar vid matbordet. Skulle det bli någon fyllning över så kan du spara den och göra nya rullar dagen efter. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2932 KJ / 699 kCal
Fett 31 g
Salt 6 g
Kolhydrater 75 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden