Spring rolls med biff och jordnötsdressing

19
7
Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

2 msk
ättiksprit (12 %)
2 1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
2 tsk
salt
1 dl
lätt krossade jordnötter
1
finhackad röd chili
1
finhackad schalottenlök
1/2
kruka finhackad koriander

Sallad

1
liten morot
1/2
gurka
1/2
påse rucola (à 65 g)
1/2
kruka koriander
100 g
glasnudlar
2 msk
olivolja
2
skivor entrecôte (à ca 200 g)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
50 g
smör
2
krossade vitlöksklyftor
ca 12
rispapper

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Louise

2021-03-21

Går det att spara och äta rullarna dagen efter?

Redaktionen ICAse

2021-03-22

Hej Louise! Vi rekommenderar att äta rullarna samma dag, de kan bli lite vattniga och tråkiga om man sparar dom till dagen efter. Dock så kan du förbereda alla ingredienser och göra så att alla får rulla sina egna rullar vid matbordet. Skulle det bli någon fyllning över så kan du spara den och göra nya rullar dagen efter. Hälsningar Elina

Louise

2021-03-21

Supergott 😍 En ny favorit!

Anna

2020-05-26

Fantastiskt gott! Dressingen är perfekt. Jag använde lövbiff och det var också gott. Nästa gång ska jag göra mer sallad, den tog slut först när jag gjorde rullarna.

Näringsvärde per portion

Energi 2932 KJ / 699 kCal
Fett 31 g
Salt 6 g
Kolhydrater 75 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept