Spring rolls med biff och jordnötsdressing

16
5
Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Färska vårrullar är både enkelt, festligt och supergott. Fyllningen går att variera i oändlighet, men här har vi valt att fylla rispappret med bland annat biff, risnudlar och grönsaker. Servera rullarna med en het jordnötsdressing!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Spring rolls med biff och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

2 msk
ättiksprit (12 %)
2 1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
2 tsk
salt
1 dl
lätt krossade jordnötter
1
finhackad röd chili
1
finhackad schalottenlök
1/2
kruka finhackad koriander

Sallad

1
liten morot
1/2
gurka
1/2
påse rucola (à 65 g)
1/2
kruka koriander
100 g
glasnudlar
2 msk
olivolja
2
skivor entrecôte (à ca 200 g)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
50 g
smör
2
krossade vitlöksklyftor
ca 12
rispapper

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anna

5/26/2020

Fantastiskt gott! Dressingen är perfekt. Jag använde lövbiff och det var också gott. Nästa gång ska jag göra mer sallad, den tog slut först när jag gjorde rullarna.

Malin

2/12/2020

Supergott och fräscht!

Ida

2/3/2020

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2932 KJ / 699 kCal
Fett 31 g
Salt 6 g
Kolhydrater 75 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept