Kalventrecote surf´n turf med hasselbackspumpa
En surf n turf bjuder på det bästa av två världar, läckra skaldjur och kött på samma tallrik. Och finns det något bättre tillfälle att njuta av denna härliga kombo än på nyårsafton? Servera entrecôten och kungsräkorna med ugnrostad pumpa à la hasselback.
Ingredienser
8 portioner
Hasselbackspumpa
2 kg butternutpumpa
1/2 kruka timjan
3 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
2 msk olivolja
salt
peppar
400 g bellaverde broccoli
Kungsräkor
100 g färsk chorizo
50 g smör
400 g tomater (gärna piccolinitomater)
1 ask, färsk persilja (à 20 g)
16 kungsräkor
Kalventrecôte
8 skivor kalventrecôte
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1502 KJ / 359 kCal
Fett17 g
Salt0.7 g
Kolhydrater17 g
Protein31 g
Kommentarer
Jättegott, och enkelt! Det enda jobbiga var pumpan, räkna med att det tar en bra stund att skala, gröpa ur och göra fina snitt.
Josefine
2023-11-09Jättegott. Hade det till nyår 2020/21.
Anna
2021-12-26SVINGOTT!!! Rekommenderar verkligen detta recept
Amanda
2019-01-01