Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalventrecote surf´n turf med hasselbackspumpa

En surf n turf bjuder på det bästa av två världar, läckra skaldjur och kött på samma tallrik. Och finns det något bättre tillfälle att njuta av denna härliga kombo än på nyårsafton? Servera entrecôten och kungsräkorna med ugnrostad pumpa à la hasselback.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina och skala räkorna. 
  3. Hasselbackspumpa: Dela pumpan på längden och gröp ur kärnhuset. Skala pumpan och lägg den med snittytan nedåt. Skär täta snitt nästan hela vägen igenom. Lägg pumpan på en plåt eller i en ugnssäker form.
  4. Hacka timjan, pressa vitlöken och blanda med ströbrödet. Strö blandningen över pumpan och ringla på olivoljan. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter.
  5. Ansa och blanda bellaverden med lite olja, salt och peppar. Rosta den med pumpan när det återstår 15 minuter av tiden. 
  6. Kungsräkor: Dela korven på längden och skrapa ur innehållet. Stek korvsmulet krispigt i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
  7. Skär tomaterna i halvor och hacka persiljan.
  8. Kalventrecôte: Krydda köttet med salt och peppar och stek i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  9. Kungsräkor: Stek räkorna hastigt i chorizosmöret och bland ner tomater och persilja och låt bli ljummet. 
  10. Servera entrecôten och pumpan med bellaverde, kungsräkor och tomater. 

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
Hasselbackspumpa
  • 2 kg butternutpumpa
  • 1/2 kruka timjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 400 g bellaverde broccoli
Kungsräkor
  • 100 g färsk chorizo
  • 50 g smör
  • 400 g tomater (gärna piccolinitomater)
  • 1 ask, färsk persilja (à 20 g)
  • 16 kungsräkor
Kalventrecôte
  • 8 skivor kalventrecôte
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1502 kJ / 359 kCal