Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Entrecôte med citron- och rosmarinsky

(241)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Sagolik varmrätt som passar utmärkt till nyårsfesten eller annan högtid. Imponera med smörstekt entrecôte som du toppar med en citron- och rosmarinsky. Rätten serveras med mumsiga rostade potatisar och en krämig chèvreröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte
  • 2 tomater
  • 2 krm strösocker
  • olivolja
Citron- och rosmarinsky
  • 2 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl buljong av konc kalvfond + vatten
  • 3 msk balsamvinäger
  • ev maizena majsstärkelse
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 kvist rosmarin
Chèvrecreme
  • 100 g chèvre (getost)
  • 2 msk crème fraiche
Vitlöksrostad potatis
  • 600 g potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Halvera tomaterna och krydda dem med socker, salt och peppar. Ställ tomaterna i en smord ugnsform. Baka dem i ugnen i ca 1 timme.
  3. Sky: Strimla baconet tunt och fräs det med finhackad lök och farin. Häll i rödvinet och låt koka ihop tills 1/2 av vätskan återstår. Tillsätt buljong och vinäger. Låt koka ihop tills 3/4 av vätskan återstår. Red ev skyn med lite maizena utrört i kallt vatten. Sila av skyn. Tillsätt citronjuice och skal samt rosmarin. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Creme: Smula osten och blanda med crème fraiche. Vispa slätt.
  5. Höj ugnstemperaturen till 175°C.
  6. Potatis: Skär potatisen i klyftor. Mixa vitlöksklyftorna med olivolja och blanda med potatisen. Lägg ut potatisklyftorna på en ugnsplåt och baka dem i 30-40 minuter i ugnen. Kontrollera att de är mjuka med en provsticka. Salta före servering.
  7. Stek köttet 2-3 minuter/sida. Servera med varm sky, tomater, ostkräm och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt ostalternativ, t ex mjölkfri färskost. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.