Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Sagolik varmrätt som passar utmärkt till nyårsfesten eller annan högtid. Imponera med smörstekt entrecôte som du toppar med en citron- och rosmarinsky. Rätten serveras med mumsiga rostade potatisar och en krämig chèvreröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Halvera tomaterna och krydda dem med socker, salt och peppar. Ställ tomaterna i en smord ugnsform. Baka dem i ugnen i ca 1 timme.
  3. Sky: Strimla baconet tunt och fräs det med finhackad lök och farin. Häll i rödvinet och låt koka ihop tills 1/2 av vätskan återstår. Tillsätt buljong och vinäger. Låt koka ihop tills 3/4 av vätskan återstår. Red ev skyn med lite maizena utrört i kallt vatten. Sila av skyn. Tillsätt citronjuice och skal samt rosmarin. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Creme: Smula osten och blanda med crème fraiche. Vispa slätt.
  5. Höj ugnstemperaturen till 175°C.
  6. Potatis: Skär potatisen i klyftor. Mixa vitlöksklyftorna med olivolja och blanda med potatisen. Lägg ut potatisklyftorna på en ugnsplåt och baka dem i 30-40 minuter i ugnen. Kontrollera att de är mjuka med en provsticka. Salta före servering.
  7. Stek köttet 2-3 minuter/sida. Servera med varm sky, tomater, ostkräm och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt ostalternativ, t ex mjölkfri färskost. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte
  • 2 tomater
  • 2 krm strösocker
  • olivolja
Citron- och rosmarinsky
  • 2 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl buljong av konc kalvfond + vatten
  • 3 msk balsamvinäger
  • ev maizena majsstärkelse
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 kvist rosmarin
Chèvrecreme
  • 100 g chèvre (getost)
  • 2 msk crème fraiche
Vitlöksrostad potatis
  • 600 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?