Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Betyg 2.8 av 5.
100 personer har röstat
4
Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Sagolik varmrätt som passar utmärkt till nyårsfesten eller annan högtid. Imponera med smörstekt entrecôte som du toppar med en citron- och rosmarinsky. Rätten serveras med mumsiga rostade potatisar och en krämig chèvreröra.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
4 skivor entrecôte
2 tomater
2 krm strösocker
olivolja

Citron- och rosmarinsky

2 skivor bacon
1 gul lök
2 msk brun farin
2 dl rödvin
3 dl buljong av konc kalvfond + vatten
3 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk rivet citronskal
1 kvist rosmarin

Chèvrecreme

100 g chèvre (getost)
2 msk crème fraiche

Vitlöksrostad potatis

600 g potatis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Detta var en härlig upplevelse för gommen. Var lite sparsam med citronen bara den tar lätt överhanden men det går att fixa med lite mer farin, med lite tur hittar du en entrcote som är välmörad det går även bra med ryggbiff som bara får passera grillpannan.

Jan

2006-11-13

Citron och rosmarinskyn var utsökt god med sin friska smak! Kan verkligen rekommenderas till nötkött.

Birgitta

2006-01-09

SERVERA GETOSTEN I URKÄRNADE TOMATER ISTÄLLET FÖR ATT HA TOMATERNA I UGNEN.

Anna

2006-01-04

Testa liknande recept

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
255 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig soppa med spett
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga