Entrecôte med citron- och rosmarinsky
Sagolik varmrätt som passar utmärkt till nyårsfesten eller annan högtid. Imponera med smörstekt entrecôte som du toppar med en citron- och rosmarinsky. Rätten serveras med mumsiga rostade potatisar och en krämig chèvreröra.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte
2 tomater
2 krm strösocker
olivolja
Citron- och rosmarinsky
2 skivor bacon
1 gul lök
2 msk brun farin
2 dl rödvin
3 dl buljong av konc kalvfond + vatten
3 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk rivet citronskal
1 kvist rosmarin
Chèvrecreme
100 g chèvre (getost)
2 msk crème fraiche
Vitlöksrostad potatis
600 g potatis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta var en härlig upplevelse för gommen. Var lite sparsam med citronen bara den tar lätt överhanden men det går att fixa med lite mer farin, med lite tur hittar du en entrcote som är välmörad det går även bra med ryggbiff som bara får passera grillpannan.
Jan
2006-11-13Citron och rosmarinskyn var utsökt god med sin friska smak! Kan verkligen rekommenderas till nötkött.
Birgitta
2006-01-09SERVERA GETOSTEN I URKÄRNADE TOMATER ISTÄLLET FÖR ATT HA TOMATERNA I UGNEN.
Anna
2006-01-04