Entrecôte med citron- och rosmarinsky

100
4
Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Sagolik varmrätt som passar utmärkt till nyårsfesten eller annan högtid. Imponera med smörstekt entrecôte som du toppar med en citron- och rosmarinsky. Rätten serveras med mumsiga rostade potatisar och en krämig chèvreröra.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Entrecôte med citron- och rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
4 skivor entrecôte
2 tomater
2 krm strösocker
olivolja

Citron- och rosmarinsky

2 skivor bacon
1 gul lök
2 msk brun farin
2 dl rödvin
3 dl buljong av konc kalvfond + vatten
3 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk rivet citronskal
1 kvist rosmarin

Chèvrecreme

100 g chèvre (getost)
2 msk crème fraiche

Vitlöksrostad potatis

600 g potatis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt ostalternativ, t ex mjölkfri färskost. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

100

Kommentarer

Jan

2006-11-13

Detta var en härlig upplevelse för gommen. Var lite sparsam med citronen bara den tar lätt överhanden men det går att fixa med lite mer farin, med lite tur hittar du en entrcote som är välmörad det går även bra med ryggbiff som bara får passera grillpannan.

Birgitta

2006-01-09

Citron och rosmarinskyn var utsökt god med sin friska smak! Kan verkligen rekommenderas till nötkött.

Anna

2006-01-04

SERVERA GETOSTEN I URKÄRNADE TOMATER ISTÄLLET FÖR ATT HA TOMATERNA I UGNEN.