Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde

I den här tappningen är den sydamerikanska dressingen chimichurri rejält citronsyrlig, följt av ett angenämt chilisting. Supersmarrigt inte minst till grillat kött, gärna en maffig bit entrecôte. Sommarens läckraste rätt, dessutom färgglatt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning.
  2. Blanda vitlök, chiliflakes, citronskal, citronjuice, salt och peppar i en skål. Gnid in köttet med kryddröran.
  3. Chimichurri: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en bunke och blanda med persilja, chiliflakes, oregano, citronskal och citronjuice, olja och salt.
  4. Ensalata verde: Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor eller skivor. Bryt av den torra nedre delen av sparrisen. Skär resten i sneda, grova bitar. Skär salladslöken i likadana bitar.
  5. Lägg grönsakerna i en bunke och blanda med olja, salt och peppar.
  6. Lägg grönsakerna på grillbricka/grillwok och grilla i 5-6 minuter. Vänd under tiden så att de får fin färg runt om.
  7. Lägg upp på ett fat. Strö över lime- och citronskal och ringla över citronjuicen.
  8. Grilla köttet ca 2 minuter per sida.
  9. Ringla chimichurrin över köttet vid servering och bjud med den grillade salladen.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Chimichurri
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
Ensalata verde
  • 1 fänkål (à 250 g)
  • 2 buntar sparris (à 250 g)
  • 1 knippe salladslök (à ca 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • finrivet skal av 1 lime
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2246 kJ / 537 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer