Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde

20
0
Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde

I den här tappningen är den sydamerikanska dressingen chimichurri rejält citronsyrlig, följt av ett angenämt chilisting. Supersmarrigt inte minst till grillat kött, gärna en maffig bit entrecôte. Sommarens läckraste rätt, dessutom färgglatt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde

Ingredienser

4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
finrivet skal av 1 citron
1 dl färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Chimichurri

2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 dl finhackad persilja
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
finrivet skal av 1 citron
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1/2 tsk salt

Ensalata verde

1 fänkål (à 250 g)
2 buntar sparris (à 250 g)
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
finrivet skal av 1 lime
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2246 KJ / 537 kCal
Fett 37 g
Salt 288 g
Kolhydrater 10 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden