Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde
I den här tappningen är den sydamerikanska dressingen chimichurri rejält citronsyrlig, följt av ett angenämt chilisting. Supersmarrigt inte minst till grillat kött, gärna en maffig bit entrecôte. Sommarens läckraste rätt, dessutom färgglatt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
finrivet skal av 1 citron
1 dl färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Chimichurri
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 dl finhackad persilja
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
finrivet skal av 1 citron
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
Ensalata verde
1 fänkål (à 250 g)
2 buntar sparris (à 250 g)
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
finrivet skal av 1 lime
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett37 g
Salt2.88 g
Kolhydrater10 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer