Kålpudding (grundrecept)
.jpg)
Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig går ur tiden. Kombinationen av mjäll vitkål, blandfärs, sirap, soja, grädde och kalvfond går helt enkelt inte av för hackor. Bjud på klassiskt vis med rårörda lingon till. Kanske även en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
FAQ
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein30 g
Kommentarer
256 stUtmärkt recept
Anders
Bästa receptet på kålpudding. Använder alltid det,
Camilla
Tips dra i lite kanel blev spännande smak
Mikael
Jag föredrar fläskfärs,blandfärsen blir lite torr. I övrigt utmärkt recept. En fråga bara, finns det en bättre metod att bryna kålen? Kan man kanske göra det i en långpanna ugnen,ner med all kål och rör om några ggr.
Bror
Varför 200 grader o i ICA:s andra recept 175 grader. Kålpudding == Kålpudding
Peggy
Kan man använda kycklingfärs?
Gerd
Hej Gerd! Det kommer funka fint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska inte färsen brynas innan?
Anna
Hej Anna! Nix, den ska bara ugnsbakas med kålen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergott och bra recept, jag skickade i lite kanel också för att få igång smakerna lite mer, en vinnare!
Robert henrik
Jag bytte ut köttfärsen mot vego, lite mer salt så blev den helt klart jämförbar.
Susanne
Bästa kålpuddingen!
Marita