Cheesecaketacos med ananas och mynta

Avsluta måltiden med en himmelsk dessert – efterrättstacos! Sockriga tacoskal fyllda med len cheesecakekräm på färskost och fräsch ananas som blandas med mynta och lime är en dessert som överraskar och imponerar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
12 st
4 tortillabröd (medium)
25 g smör
1/2 dl strösocker
Cheesecakekräm
150 g cream cheese
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk finrivet limeskal
1/2 ananas
2 msk hackad mynta
2 msk florsocker
2 tsk färskpressad limejuice
Gör så här
00:04:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi751 KJ / 180 kCal
Fett9 g
Salt0.35 g
Kolhydrater22 g
Protein2 g
Kommentarer
Gott, men alldeles för sött i mitt tycke. Nästa gång hoppar jag över florsockret i ananasen och minskar mängden i cheesecakekrämen. Drar nog på med lite mer lime också.
Malin
2025-02-01Supergott och väldigt lätt att förbereda allt i förväg. Cheesecakesmeten och ananasen blir godare av att stå till sig några timmar.
Nina
2024-05-09