Kladdkakecheesecake
Extra lyxig blir kladdkakan med cheesecakekräm som breds på kakan. En lyxigare variant av kladdkaka som passar på många födelsedagsfiranden och kalas. Botten smaksätts med kakao och vaniljsocker och allra överst toppar du kakan med lite nötter, kolakräm och gärna färska bär.
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.
Ingredienser
ca 10 bitar
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Cheesecakekräm
300 g naturell cream cheese
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Toppingförslag
hackade nötter
färska bär
kolasås
hackade polkagrisar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat exkl. toppingförslag men med cheesecakekräm.
Energi1613 KJ / 386 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
Smarrigt gott. Jag hoppade över kolasåsen vilket gjorde att den vart inte för söt utan tvärtom. Helt enkelt perfekt.
Martin
2024-10-28God, gör allt en dag i förväg så sätter sig smakerna. Hade pistagenötter till o färska hallon o polkagris men det behövs ingen mintsmak till.
Kristina
2024-03-24