UNDER 45 MIN | Medel

Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
  3. Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
  4. Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp).
  5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
  6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den).
  8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
  9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.

Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: ca 8 bitar
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
Till servering
  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1295 kJ / 310 kCal