Kladdig kladdkaka

8357
127
Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Skriv ut
Kladdig kladdkaka

Ingredienser

ca 8 bitar
-
smör till formen
-
ströbröd till formen
100 g
smör
2 st
ägg
2 1/2 dl
strösocker
3 msk
kakao
2 tsk
vaniljsocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1 krm
salt

Till servering

-
florsocker till garnering
2 dl
vispgrädde
-
färska bär

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.

Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8357

Kommentarer

Birgitta

2021-06-11

Blev perfekt med den rätta ”kladdigheten” Mums!

Nathalie

2021-05-15

Fick inte till det när jag följde receptet men blev perfekt när jag ökade till 150g smör istället för 100g! Sååå gott!

Linnéa

2021-05-07

Försökt mig på detta recept 3 gånger. Första gången blev det mer en chokladkaka än någon kladdkaka. Nu tredje gången trots reducerad tid i ugnen blir kakan fortsatt helt torr. Så tråkigt, vet inte vad det är som blir fel! Men god smak!!

Redaktionen ICAse

2021-05-07

Hej Linnéa! Men så märkligt. Och du följer receptet till punkt och pricka och gräddar i ugnen med under och över värme? Om du gräddar i varmluftsugn så ska kakan gräddas i ca 25°C lägre temperatur och tiden kan behövas kortas ner lite. Hoppas att du vill testa baka kladdkakan en fjärde gång! 😉 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1295 KJ / 310 kCal
Fett 14 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept