Pizzadeg med bakpulver
Att göra en pizzadeg utan jäst är både snabbt och enkelt. På max femton minuter kan du ha degen klar genom att använda bakpulver istället för jäst. Sen är det bara att toppa med favoritfyllningen och grädda som vanligt.
Ingredienser
4 portioner
13 dl pizzamjöl eller vetemjöl (13 dl motsvarar 780 g)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl vatten
1 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat för 1 portion.
Energi3209 KJ / 766 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater143 g
Protein17 g
Kommentarer
Jag blandade 1 dl graham + 4 dl vetemjöl + 2tsk bakpulver + 1 tsk salt o rörde ned 2 dl vatten + 1/2 dl smör o rapsolja, den degen blev lätt att knåda och kavla ut. på bakplåtspapper som jag drog över på den varma plåten , den blev väldigt lyckad. (hade tomatpure på botten, rökt skinka, massa små tomater + gul paprik o sen mycket ost , sist på Oregano.) 240 grader, mitt i ugnen i 12 minuter.
Margit
2024-09-22Denna degen är grym och Snälla alla som skriver att den är jättekladdig. Den SKA vara jättekladdig, mer som ”scones”degsaktig. Alla som säger att receptet är dåligt, är de som tror att det ska vara som en ”följsam jäs bröddeg”
Sebastian
2024-07-09Vi har använt detta recept förut men nu är det ju omgjort. Tillagade sex portioner det och det var på tok för mycket vätska i receptet. Fick tillsätta flera deciliter mjöl och ändå kladdade degen fruktansvärt och gick inte att kavla ordentligt.
Zanna
2024-02-09Hej Zanna! Det var konstigt att du upplever att den har blivit lösare. Vi har nämligen lagt till mera mjöl efter vi har provbakat om den. Prova gärna att väga mjölet nästa gång. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-12