Pizzadeg med bakpulver

Betyg 4.3 av 5.
356 personer har röstat
56
Pizzadeg med bakpulver

Att göra en pizzadeg utan jäst är både snabbt och enkelt. På max femton minuter kan du ha degen klar genom att använda bakpulver istället för jäst. Sen är det bara att toppa med favoritfyllningen och grädda som vanligt.

Pizzadeg med bakpulver

Ingredienser

4 portioner
13 dl  pizzamjöl eller vetemjöl (13 dl motsvarar 780 g)
4 tsk  bakpulver
1 tsk  salt
5 dl  vatten
1 dl  olivolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat för 1 portion.

Receptet uppdaterat februari 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
356 personer har röstat

Kommentarer

Vi har använt detta recept förut men nu är det ju omgjort. Tillagade sex portioner det och det var på tok för mycket vätska i receptet. Fick tillsätta flera deciliter mjöl och ändå kladdade degen fruktansvärt och gick inte att kavla ordentligt.

Zanna

2024-02-09

Hej Zanna! Det var konstigt att du upplever att den har blivit lösare. Vi har nämligen lagt till mera mjöl efter vi har provbakat om den. Prova gärna att väga mjölet nästa gång. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-02-12

Blev väldigt bra. Gjorde med creme fraiche på botten,rödlök, fetaost, cocktailtomater, oregano,svartpeppar och en blandning av riven mozzarella och annan riven ost. Å längst upp lite klickar m creme fraiche. Gjorde en pizza med pesto-och creme fraichemix på botten, som också blev god. Vansinnigt gott att ringla lite vitlöks-kebabsås när pizzan är färdiggräddad.

Åsa

2024-02-08

Degig pizza, oätligt

Rachid

2024-01-09

Hej Rachid och alla andra kunder som testat recetet! Receptet är nu provbakat av våra kockar och ändrat, hoppas ni vill pröva att göra receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-02-06

Näringsvärde per portion

Energi3209 KJ / 766 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater143 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
142 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarin i långpanna
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor
Betyg 3.9 av 5.
362 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronrutor
Betyg 3.5 av 5.
118 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga