Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pizzadeg med bakpulver

Att göra en pizzadeg utan jäst är både snabbt och enkelt. På max femton minuter kan du ha degen klar genom att använda bakpulver istället för jäst. Sen är det bara att toppa med favoritfyllningen och grädda som vanligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olivolja och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. 
  3. Dela degen i 4 delar (för 4 port) och forma till runda bullar.
  4. Tryck eller kavla ut bullarna till rundlar på mjölat bakbord och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 
  5. Lägg på önskad fyllning och grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter beroende på fyllning.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1765 kJ / 422 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer