Persiljestekt kyckling med currysås och äpple- och fänkålssallad
Kycklingfilé med curry och ris, finns det ens en tryggare maträtt? Servera med en fräsch äpple- och fänkålssallad till och du är hemma. Den här currysåsen har du stekt schalottenlök och äpple i, vilket gör den extra god.
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Sås:
2 schalottenlökar
1 litet rött äpple (halva används i såsen halva i salladen)
1 tsk olja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ev majsstärkelse
Sallad
1/2 litet rött äpple (se ovan)
200 g fänkål
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 568 kCal
Fett18 g
Salt3.3 g
Kolhydrater56 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer