Bakad potatis med oströra, bacon och jalapeño
Bakad potatis med fyllning är en enkel och god vardagsmiddag! Här fyller vi de varma knölarna med krämig oströra på crème fraiche och lagrad ost, knaperstekt bacon och het jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
2 förp bacon (à 140 g)
3 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost (+ ev extra till dekoration)
salt
svartpeppar
1 skivad färsk eller inlagd jalapeño
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett56 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer