Hummersoppa

77
16
Hummersoppa

Hummersoppa är en luxuös soppa som passar utmärk vid festliga tillfällen med lyxiga humrar i huvudrollen. Den krämiga soppan med saffran, konjak, fond och grädde som några smaksättare lyfter humrarna till en högklassig nivå.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Hummersoppa

Ingredienser

6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
1 liten morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 msk mild olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk tomatpuré
2 msk konjak
3 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 - 3 1/2 msk konc hummerfond
1 l vatten
3 dl vispgrädde
2 - 3 msk ljus maizenaredning
salt
vitpeppar
2 schalottenlökar
200 g frysta sockerärtor

För alla

Hummersoppa innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfritt: välj mjölkfri fiskbuljongtärning i stället för hummerfond. Byt ut vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från t ex Oatly eller Beneviva. Red med ren majsstärkelse, Maizena.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Pia

2022-12-31

Enkelt och gott. Mosade lite med en potatispress innan jag solade av buljongen för att få ut maximal smak. Gott!

Helena

2022-12-30

Jätte god tog bara 1/2liter vatten o mycket mer hummerfond klart att rekomendera

Gabriella

2022-10-26

Det är för mycket vatten ! Bättre att ta mindre och ev späda. Annars god, dock får man ha tålamod

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 387 kCal
Fett 26 g
Salt 12 g
Kolhydrater 13 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden