Hummersoppa

71
13
Hummersoppa

Hummersoppa är en luxuös soppa som passar utmärk vid festliga tillfällen med lyxiga humrar i huvudrollen. Den krämiga soppan med saffran, konjak, fond och grädde som några smaksättare lyfter humrarna till en högklassig nivå.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Hummersoppa

Ingredienser

6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
1 liten morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 msk mild olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk tomatpuré
2 msk konjak
3 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 - 3 1/2 msk konc hummerfond
1 l vatten
3 dl vispgrädde
2 - 3 msk ljus maizenaredning
salt
vitpeppar
2 schalottenlökar
200 g frysta sockerärtor

För alla

Hummersoppa innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfritt: välj mjölkfri fiskbuljongtärning i stället för hummerfond. Byt ut vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från t ex Oatly eller Beneviva. Red med ren majsstärkelse, Maizena.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Johan

2022-01-02

Blev riktigt krämig o god, tog mindre vatten än i receptet.

Eva

2021-12-31

Besviken! Inget djup i soppan. Då hade jag ändå färsk hummer! Var tveksam när jag läste receptet men eftersom det fått bra omdömen så valde jag ändå det.

Minna

2021-12-31

Otroligt god. Men man måste ge den tid.

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 387 kCal
Fett 26 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 13 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden