Hummersoppa
Hummersoppa är en soppa som passar utmärk vid festliga tillfällen med lyxiga humrar i huvudrollen. Den krämiga soppan med saffran, konjak, fond och grädde som några smaksättare lyfter humrarna till en högklassig nivå.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
1 liten morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 msk mild olivolja
1 förp saffran (à 0,5 g)
2 msk tomatpuré
2 msk konjak
3 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 - 3 1/2 msk konc hummerfond
10 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 - 3 msk majsstärkelse
salt
vitpeppar
2 schalottenlökar
1 tsk olivolja
200 g frysta sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett26 g
Salt1.2 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g
Kommentarer
Otroligt god! Gjorde den vegansk med tofu och vegansk skaldjursfond istället för hummer 😋
Lina
2024-04-06Enkelt att följa och riktigt gott! Gick hem som förrätt på nyår, delade upp i mindre portioner bara
Kristin
2024-01-01Enkelt att tillaga, och fantastiskt gott!
Gudbjörg
2024-01-01