Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Det blev oförväntat gott! Blandad lite med smörstekta grönsaker och toppade det med mozzarella i ugnen.
Mona kealah
2025-01-29MSG är ju motsatsen till hemlagat…? Det är ju den kemikalien som restauranger/matfabriker som inte kan eller vill laga mat ordentligt använder. Farligt för kroppen är det också.
Sara
2025-01-20Malin: Hahahahaha, hade du glömt sätta igång ugnen? Potatisen kan omöjligt vara helt rå efter 45 min i 225 grader.
Jimmy
2025-01-08