Hasselbackspotatis

Betyg 4.2 av 5.
483 personer har röstat
64
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hasselbackspotatis

Ingredienser

4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
483 personer har röstat

Kommentarer

Allt stod klart och potatisen vad helt rå efter till och med 45 min i ugn. Men då blev ju köttet kallt, såsen kall och så behövde man köra in potatisen ytterligare en timma. Att 40 minuter för potatisen i ugnen skulle räcka är lika troligt som att en ekorre skulle jaga en hund. Räkna med 1,5 h för potatisen så blir det bra! 🤌

Malin

2024-11-23

Ricktigt gott. Tack för receptet.

Lars

2024-11-21

Blev fantastiskt gott på första försöket! Kommer definitivt att göras många gånger ⭐️

Carin

2024-09-26

Näringsvärde per portion

Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
592 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chorizo- och färskpotatisspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbackskorv på falu med mos
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med äppelyoghurt och klyftpotatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga