Hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Allt stod klart och potatisen vad helt rå efter till och med 45 min i ugn. Men då blev ju köttet kallt, såsen kall och så behövde man köra in potatisen ytterligare en timma. Att 40 minuter för potatisen i ugnen skulle räcka är lika troligt som att en ekorre skulle jaga en hund. Räkna med 1,5 h för potatisen så blir det bra! 🤌
Malin
2024-11-23Ricktigt gott. Tack för receptet.
Lars
2024-11-21Blev fantastiskt gott på första försöket! Kommer definitivt att göras många gånger ⭐️
Carin
2024-09-26