Hasselbackspotatis

363
47
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hasselbackspotatis

Ingredienser

4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet uppdaterades nov 2021.

Gör så här

Tips

Toppa gärna potatisen med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

363

Kommentarer

Sven

2022-06-11

Hej ska man ha både över och undervärme

Redaktionen ICAse

2022-06-16

Hej Sven! Ja, det är 225°C över- och undervärme. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Linda

2022-06-04

jag älskar hasselbackspotatis, den är så krispig och god.

Martin

2022-05-26

Jag det går bra att använda en rubank för att hyvla smöret, men om du ska använda en rubank så måste du frysa smöret först.

Näringsvärde per portion

Energi 1089 KJ / 261 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden