Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en klassiker som passar till det mesta! Servera den ugnsbakade potatisen till en fin kött- eller fiskbit och du har en riktig festmåltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
  3. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.
  4. Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och riven ost. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
  5. Servera till stekt kött, fågel eller vilt.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(21)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 jämnstora fasta potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk torr riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Fett: 5 g
Energi
760 kJ / 180 kCal
Läs mer om näringsvärden