Helstekt oxfilé

Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
32
Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé i ugn hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Helstekt oxfilé

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  oxfilé
2 tsk  salt
3 krm  peppar
1 msk  olja
2 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.

Gör så här

Tips

Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat

Kommentarer

Jag låter den alltid bli 62-63 grader för då passar den alla i vår familj. Blir well done ytterst men ändå rare i mitten. Perfekt

Christer

2024-02-24

Generellt gäller: Blodigt 53 °C Medium 58 °C Välstekt 70 °C varför receptet ovan anger temp för rare - medium rare

Rolf

2024-01-09

Det finns en hel del människor som inte vill ha rare eller medium utan föredrar well done. Det är upp till varje människa att själva välja. Finns inga rätt eller fel!

Rolf

2024-01-09

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med friterad klyftpotatis och rödvinssky
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga