Helstekt oxfilé

96
18
Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Skriv ut
Helstekt oxfilé

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
oxfilé
2 tsk
salt
3 krm
peppar
1 msk
olja
2 msk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.

Gör så här

Tips

Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Lucy

2021-04-05

Enkelt och mycket gott. /Lucy

Olof

2021-03-22

Min ugn tyckte lågtemperaturstek skulle göras på 80°C då tog det en dryg timme och blev perfekt (röd men inte blodig) när jag tog ut den vid en innertemperatur på 56°C.

Reinhold

2021-03-06

För min del så tycker jag att kantarellsås passar fint jag brukar flambera kantareller i rom smakar fantastiskt 🙂

Testa liknande recept