Helstekt oxfilé
En hel stek av oxfilé i ugn hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg oxfilé
2 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olja
2 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Gör så här
Tips
Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag låter den alltid bli 62-63 grader för då passar den alla i vår familj. Blir well done ytterst men ändå rare i mitten. Perfekt
Christer
2024-02-24Generellt gäller: Blodigt 53 °C Medium 58 °C Välstekt 70 °C varför receptet ovan anger temp för rare - medium rare
Rolf
2024-01-09Det finns en hel del människor som inte vill ha rare eller medium utan föredrar well done. Det är upp till varje människa att själva välja. Finns inga rätt eller fel!
Rolf
2024-01-09