Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé i ugn hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg oxfilé
2 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olja
2 msk smör
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt recept, 125 gr i ca 40 minuter och hade haft framme filen i rumstemp i ca 1 timme, så följer man det så är det lätt att tima tillbehören. Kunde ha tryckt på med mer kryddor bara😋
Eva
2025-01-02150 grader över och under värme ca 1h. Ta ut den och linda runt smörpapper. Låt den ligga och vila ca 10minuter sen skär upp den i valfria tjocklekar.
Lorenzo
2024-12-29Hej! Nu behöver jag verkligen råd! Ni på Ica skriver att det tar 40 minuter på 125 grader tills oxfilén är klar och en annan, Madelene, skriver 2 timmar! Vad gäller då jag måste ha den klar tills gästerna kommer. Tacksam för snabbt svar. Mvh Eva
Ewa
2024-11-06