Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg oxfilé
2 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olja
2 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Gör så här
Tips
Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Galet att marknadsföra en well done oxfile när köttet inte alls ska serveras så här Wilmers kommentar är bra att kika på
Victor
2023-10-24tid per kg??
Patric
2023-07-27Har man gott om tid är tipset att tillaga på ännu lägre temperatur (80-100 grader) och låta köttet vila upp till 30 minuter!
Samuel
2023-01-02