Helstekt oxfilé

118
20
Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Skriv ut
Helstekt oxfilé

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
oxfilé
2 tsk
salt
3 krm
peppar
1 msk
olja
2 msk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.

Gör så här

Tips

Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.

Vad tyckte du om receptet?

118

Kommentarer

Britt

2021-09-14

125 grader i 40 minuter är för lång tid. Hos mig kom köttet upp till 60 grader på ca 20 minuter. Jag gjorde missen att litade på receptet och satte i Hasselbackspotatisen efter köttet och köttet fick vila alldeles för länge.

Monica

2021-05-08

Supergott lätt att laga

Lucy

2021-04-05

Enkelt och mycket gott. /Lucy

Testa liknande recept