Helstekt oxfilé

Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
34
Helstekt oxfilé

En hel stek av oxfilé i ugn hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!

Helstekt oxfilé

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg oxfilé
2 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olja
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Nu behöver jag verkligen råd! Ni på Ica skriver att det tar 40 minuter på 125 grader tills oxfilén är klar och en annan, Madelene, skriver 2 timmar! Vad gäller då jag måste ha den klar tills gästerna kommer. Tacksam för snabbt svar. Mvh Eva

Ewa

2024-11-06

Om man endast har 125 grader så tar det betydligt längre än vad som är angivet i detta recept. I vår familj föredrar vi well done men mer åt det rödare hållet i mitten av biten och då kör jag över/undervärme ca 2 timmar på 1 kg oxfilé

Madeleine

2024-10-26

Jag låter den alltid bli 62-63 grader för då passar den alla i vår familj. Blir well done ytterst men ändå rare i mitten. Perfekt

Christer

2024-02-24

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med sparris- och hummersmör
Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
Under 60 min att tillaga