Helstekt oxfilé
En hel stek av oxfilé i ugn hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg oxfilé
2 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olja
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Nu behöver jag verkligen råd! Ni på Ica skriver att det tar 40 minuter på 125 grader tills oxfilén är klar och en annan, Madelene, skriver 2 timmar! Vad gäller då jag måste ha den klar tills gästerna kommer. Tacksam för snabbt svar. Mvh Eva
Ewa
2024-11-06Om man endast har 125 grader så tar det betydligt längre än vad som är angivet i detta recept. I vår familj föredrar vi well done men mer åt det rödare hållet i mitten av biten och då kör jag över/undervärme ca 2 timmar på 1 kg oxfilé
Madeleine
2024-10-26Jag låter den alltid bli 62-63 grader för då passar den alla i vår familj. Blir well done ytterst men ändå rare i mitten. Perfekt
Christer
2024-02-24