En hel stek av oxfilé hör till de verkligt festliga tillfällena och inget man vill misslyckas med. Du lyckas genom en härligt brynt yta, låg ugnsvärme och stenkoll på innertemperaturen. Här är ett väl beprövat grundrecept!
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktsofritt smör eller olja att steka i. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Gör så här
Tips
Stek med krossade vitlöksklyftor och timjanskvistar.
Vad tyckte du om receptet?
96
18 st
Kommentarer
Lucy
2021-04-05
Enkelt och mycket gott.
/Lucy
Olof
2021-03-22
Min ugn tyckte lågtemperaturstek skulle göras på 80°C då tog det en dryg timme och blev perfekt (röd men inte blodig) när jag tog ut den vid en innertemperatur på 56°C.
Reinhold
2021-03-06
För min del så tycker jag att kantarellsås passar fint jag brukar flambera kantareller i rom smakar fantastiskt 🙂
Kommentarer
Lucy
2021-04-05Enkelt och mycket gott. /Lucy
Olof
2021-03-22Min ugn tyckte lågtemperaturstek skulle göras på 80°C då tog det en dryg timme och blev perfekt (röd men inte blodig) när jag tog ut den vid en innertemperatur på 56°C.
Reinhold
2021-03-06För min del så tycker jag att kantarellsås passar fint jag brukar flambera kantareller i rom smakar fantastiskt 🙂