Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Du klarar det!

Så gör du en

ICA-klassiker

Som deltagare i ICA-klassikern springer du 30 kilometer, skidar 90 kilometer, cyklar 300 kilometer och simmar 3 kilometer, precis som i En Svensk Klassiker. Fast du gör det i din egen takt och blir belönad längs vägen! Just nu är det paus i ICA-klassikern, men den 1 januari börjar skidmomentet. Då fäster vi skidorna och stavar i fädernes spår!

Du registrerar dina aktiviteter på icaklassikern.se

OBS! Under december 2019 byter vi teknisk plattform på ICA-klassikern. Därför går det just nu inte att anmäla sig. I mitten av december öppnar anmälan igen.

Att göra En Svensk Klassiker innebär att du under en tolvmånaders period genomför fyra klassiska långlopp: Vansbrosimningen (världens största open water-lopp), Lidingöloppet (världens största terränglopp), Vasaloppet (världens största längdskidlopp) och Vätternrundan (världens största cykellopp).  

ICA-klassikern består av samma grenar och samma sträckor. Skillnaden är att du har flera veckor på dig för varje moment. Din närmaste skog, grusväg och simhall hjälper dig att kilometer för kilometer närma dig målet. Alla moment innehåller flera varianter som påminner om ursprungsgrenen, för att du ska kunna delta oavsett väder och förkunskaper. 

Du som har ICA-kort kan delta, och anmälningsavgiften är 50 kronor. Ångerrätt enligt distansavtalslagen gäller, vilket innebär att du kan ångra dig inom 14 dagar och få pengarna tillbaka. 

Registrera aktivitet på icaklassikern.se

Håll koll på datum och registrera dina träningsrundor på icaklassikern.se! Där finns också dina belöningar samlade.

Vasaloppet – Skidor/Stavgång 90 kilometer, 1 januari - 31 mars 2019 

Här genomför du det 90 kilometer långa Vasaloppet*, precis var och när du vill. Även om snön smälter bort finns flera alternativ!

*Du som har koll på En Svensk Klassiker vet att man i skidmomentet kan välja mellan Vasaloppet 90 kilometer och Engelbrektsloppet 60 kilometer. Men vi vill våra kunders bästa, därför har vi i ICA-klassikern valt den lite tuffare Vasaloppsdistansen.

Välj mellan: Längdskidor, stavgång, crosstrainer, rullskidor, rollerblades och kälke med stavar. 

Vätternrundan – Cykling 300 kilometer, 1 april - 30 juni 2019 

Under cykelmomentet avverkar du Vätternrundans 300 kilometer. Om du tar cykeln till och från jobbet, går på ett par spinningpass eller cyklar iväg på en och annan härlig utflykt märker du nog att kilometrarna passerar i högre takt än väntat!

Välj mellan: Vanlig cykel, spinning, testcykel och armcykel. 

Vansbrosimningen – Simning 3 kilometer, 1 juli - 31 augusti 2019

Vansbrosimningens 3 kilometer mellan den 1 juli - 31 augusti har du på dig att klara detta. Förhoppningsvis har de svenska utomhusvattnen nått en behaglig temperatur när det är dags, men är du inte sugen på att doppa dig finns det förstås fler alternativ än inomhuspoolen!

Välj mellan: Simning, kajak och roddmaskin. 

Lidingöloppet – Löpning/Gång 30 kilometer, 1 september - 30 november 2019

Ta dig igenom Lidingöloppets 30 kilometer. Kom ihåg att det är ditt tempo som gäller! Använd en stegräknare och räkna vardagssträckorna, eller ge dig ut i motionsspåret och plocka flera kilometer på samma gång.

Välj mellan: Löpning, joggning, gång, rullstol och löpband.

 

Bli belönad längs vägen!

Genom att investera tid och energi i din hälsa har du otroligt mycket att vinna. Framför allt är chanserna väldigt stora att du får ett friskare och längre liv. Men vi har också laddat ICA-klassikern med erbjudanden. Dessutom kan du tävla om fina priser. 

Se alla erbjudanden som ingår i ICA-klassikern.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer