Bild laddas
Smidiga recepttips!

Nyttiga mellanmål vid träning

Ska du träna? Se till att äta något både före och efter passet! Här får du tips på bra mellanmål som håller sig fräscha i träningsväskan hela dagen.

För att få ett så bra träningspass som möjligt, med bästa möjliga återhämtning, behöver du äta i samband med träningen. Helst ska du äta både en timme före passet och – särskilt om du tränar hårt och ofta – direkt efter passet. Här är tips på mellanmål som innehåller det kroppen behöver som mest vid fysisk ansträngning: protein, kolhydrater och vätska. 

Nyttiga mellanmål:

 • Hallon- och avokadosmoothie med ingefära

  45
  1

  Gör en smoothie på morgonen och häll den i en termos. Supergott, nyttigt och enkelt! Prova till exempel denna goda hallon- och avokadosmoothie med lime och ingefära.

  Hallon- och avokadosmoothie med ingefära
 • Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter

  23
  4

  Mixa rågflingor i pannkakssmeten så får du en riktigt god och mättande pannkaka som passar perfekt till mellanmål. Laga och linda in i folie så håller sig pannkisen fin.

  Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter
 • Proteinbars med kokos och choklad

  14
  1

  Att göra egna proteinbars är både enkelt och blir riktigt gott. Dessa hemmagjorda proteinbars får chokladsmak av proteinpulver men har också smaktoner av apelsin, jordnötsmör och äppelmos. Perfekt att ha i väskan och mumsa i sig på vägen hem efter ett träningspass!

  Proteinbars med kokos och choklad
 • Koka ägg

  238
  31

  Ägget bidrar med protein, frukten bidrar med kolhydrater (och självklart massor av vitaminer och mineraler också). Ett glas vatten till det och träningsmåltiden är hemma!

  Koka ägg
 • Overnight oats med chiafrön

  6
  0

  Förbered en burk kvällen innan att ta med dig under dagen. Variera med olika toppings, gärna bär och fröer!

  Overnight oats med chiafrön