Hoppa till sidans innehåll

Maränger är både tjusigt och gott att garnera tårtor, bakverk och desserter med. Här visar vi hur du spritsar snygga siffror i maräng och förgyller dem med guldglimrande strössel.

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Att vispa en fluffig maräng är ingen konst. Det är det inte heller att göra snygga siffror i maräng att garnera tårtor, bakverk och desserter med. Här visar vi steg för steg hur du gör. Receptet på själva marängsmeten, liksom tårtan vi förgyllt med siffrorna, hittar du längst ner.

Tips!

Har du glömt att strö över strössel går det lika bra att göra det efter du gräddat marängerna. Pensla dem försiktigt med lite vatten och strö sedan över strösslet. Låt torka. Givetvis går det lika bra att garnera siffrorna med kokosflingor eller hackade nötter, precis som att göra olika figurer eller bokstäver av marängsmeten – endast fantasin sätter gränser!

Så gör du!

  • Vispa maräng

    Gör marängsmeten enligt receptet.

  • Fyll spritspåsen

    Fyll marängsmeten i en spritspåse med tyll.

  • Spritsa

    Spritsa siffror på en bakpappersklädd plåt.

  • Pinne

    Stick in en pinne i varje siffra.

  • Strössla & in i ugnen

    Strö eventuellt på strössel på marängerna. Grädda enligt anvisning.

  • Låt svalna

    Låt marängerna svalna och lossa dem sedan försiktigt från bakplåtspappret.

Viktigt att tänka på!

  • Lagom tjocka

    Spritsa inte för tunna siffror, då går de lätt sönder och det blir svårt att fästa pinnen.

  • Gör extra siffror

    Gör gärna några extra siffror, ifall de ändå skulle gå sönder. Maränger är porösa!

  • Lämna plats för pinnarna

    Spritsa inte för många siffror på samma plåt. Tänk på att pinnarna ska få plats också.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer