Pizzadeg

425
90
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

6 portioner
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

425

Kommentarer

Stefan

2021-12-11

ICA: Skriv om alla recept till vikt dvs gram istället för volum dl! I detta recept blandar ni!

Carl-fredrik

2021-11-23

Toppen deg! Låg i kylen över natten och var alldeles elastisk och fin att jobba med. Blev tunna och goda pizzor av det hela.

Maria

2021-11-20

Bästa pizzadegen! Degen blir alltid bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 400 kCal
Fett 6 g
Salt 0.59 g
Kolhydrater 74 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept