Pizzadeg

Betyg 4 av 5.
543 personer har röstat
113
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6 pizzor
3 1/2 dl  iskallt vatten
50 g  färsk jäst
2 msk  olja
1/2 msk  salt
10 dl  mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
543 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept. Degen håller sig kanon någon dag extra i kylen i tätt försluten bunke dessutom. Liten tanke bara: kanske kan vara en god idé att ändra tillagningstid? När jag läser recept så tänker jag att tillagningstid är från början då en börjar tillagningen tills dess att man kan sätta tänderna i resultatet. (:

Kela

2023-10-15

Hej Kela! Vad roligt att du gillar receptet. Receptsidan är i dagsläget inte utformad så att den rent tekniskt kan visa den exakta tillagningstiden. Därför har vi överst i texten lagt in en kommentar om att det tar ca 6 timmar att förbereda degen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-16

Det står fortfarande 1.30 tillagningstid och ser i tidigare kommentarer där ni svarat att ni ska justera men ännu inte gjort det och man har redan påbörjat er recept och ser längre ner att det ska jäsa ytterligare 5 h, riktigt dåligt 👎🏻

Elena

2023-10-02

Hej Elena! Var ser du att det står 1 1/2 h tillagningstid? Är det i appen eller på datorn du läser receptet? 😊Symbolen visar att receptet tar över 60 min och högst upp i Gör så här texten skriver vi att det tar ca 6 timmar att förbereda degen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-03

Jätte bra deg men svår att få tunn tyckte jag, vill ogärna kavla, vill gärna ha bulliga kanter, några tips på det? Jag bakade i vanlig ugn på pizzasten.

Susan

2023-10-01

Hej Susan! Tips är att liksom dra med händerna i degen från mitten mot kanterna, som du kanske har sett pizzabagarna göra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-03

Näringsvärde per portion

Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Butternut squash pizza
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto
Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flätat bröd med kikärtor och pesto
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tekakor med bönor
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napolitansk pizzadeg
Betyg 4.8 av 5.
144 personer har röstat
Över 60 min att tillaga