Pizzadeg

468
99
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

468

Kommentarer

Malin

2022-07-27

Lika bra på direkten som efter nedfrysning och upptining.

Smrutti

2022-07-02

Bästa deg varje gång

Karl

2022-06-28

Testade idag! Grymt nöjd. Gjorde små ändringar. Tog 6-6,5 dl vetemjöl och 2 dl durumvete. Jäste 1,5 timmar och bakade ut direkt. Körde pizzasten i grill och blev mega!

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 400 kCal
Fett 6 g
Salt 0.59 g
Kolhydrater 74 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Källarfranska
Vaniljbullar
Baguette
Vallmofrallor
Blåbärsbullar