Pizzadeg

Betyg 4.1 av 5.
561 personer har röstat
118
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6 pizzor
3 1/2 dl  iskallt vatten
50 g  färsk jäst
2 msk  olja
1/2 msk  salt
10 dl  mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
561 personer har röstat

Kommentarer

Sjukt bra recept. Jag har använt det många gånger och inte alltid varit så noga med tiden, ibland står degen framme längre innan den åker i kylen och ibland står den längre i kylen. Pizzorna blir alltid lika bra. Och får man det över så går det att göra frallor dagen efter.

Kristina

2024-06-29

Kan vara det sämsta receptet på hela internet. Vart en stenhård, torr degklump som inte ens bakmaskinen rådde sig på. Motorn började näsran brinna av denna torra monstrositet. Duger möjligtvis att slänga igenom isen om man behöver en vak.

Wanezza

2024-04-25

Det är snabbt och smidigt att ha färdig pizzadeg i frysen, och resultatet blir lika bra. När jag delat degen i portionsbitar lägger jag var och en i en glasburk som får jäsa i kylen under en blöt handduk, enligt receptet. När degen är färdigjäst sätter jag ett lock på varje burk och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram önskat antal pizzadegar och tina upp dem i rumstemperatur ca en kvart medan pizzaugnen blir varm och toppingen förbereds. De jäser upp lika fint som de vi gräddar direkt.

Annika

2024-02-22

Näringsvärde per portion

Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Calzone
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Capricciosa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza Margherita
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butternut squash pizza
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto
Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napolitansk pizzadeg
Betyg 4.7 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga