Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Ingredienser
4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)
För alla
Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g
Kommentarer
Bra recept. Degen håller sig kanon någon dag extra i kylen i tätt försluten bunke dessutom. Liten tanke bara: kanske kan vara en god idé att ändra tillagningstid? När jag läser recept så tänker jag att tillagningstid är från början då en börjar tillagningen tills dess att man kan sätta tänderna i resultatet. (:
Kela
2023-10-15Hej Kela! Vad roligt att du gillar receptet. Receptsidan är i dagsläget inte utformad så att den rent tekniskt kan visa den exakta tillagningstiden. Därför har vi överst i texten lagt in en kommentar om att det tar ca 6 timmar att förbereda degen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-16Det står fortfarande 1.30 tillagningstid och ser i tidigare kommentarer där ni svarat att ni ska justera men ännu inte gjort det och man har redan påbörjat er recept och ser längre ner att det ska jäsa ytterligare 5 h, riktigt dåligt 👎🏻
Elena
2023-10-02Hej Elena! Var ser du att det står 1 1/2 h tillagningstid? Är det i appen eller på datorn du läser receptet? 😊Symbolen visar att receptet tar över 60 min och högst upp i Gör så här texten skriver vi att det tar ca 6 timmar att förbereda degen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-03Jätte bra deg men svår att få tunn tyckte jag, vill ogärna kavla, vill gärna ha bulliga kanter, några tips på det? Jag bakade i vanlig ugn på pizzasten.
Susan
2023-10-01Hej Susan! Tips är att liksom dra med händerna i degen från mitten mot kanterna, som du kanske har sett pizzabagarna göra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-03