Pizzadeg
Testa göra egen pizzadeg - här är vårt bästa recept för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna hemmagjorda pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
ca 9 dl mjöl + extra till utbakning (9 dl motsvarar ca 550 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g
Kommentarer
Superbra recept, brukar göra degen tidigt på morgonen så den kan köra i kylen hela dagen. Gillar lite tjockare botten så delar 1 sats till 3 pizzor och blir perfekt
Caroline
2024-12-06Superbra recept och det fungerar utmärkt med torrjäst också. Jag väcker jästen i mjölet i 10 minuter och häller sedan på resten av ingredienserna.
Tomas
2024-12-06Är inte det lite konstigt att man ska använda iskallt vatten? Jästen gillar ju värme. Likaså med salt i vattnet som härmar jästen. Jag avvek lite från receptet iaf, körde med ljummet vatten och lite socker i vattnet.
Christian
2024-10-27