Pizzadeg

Betyg 4.1 av 5.
569 personer har röstat
122
Pizzadeg

Testa göra egen pizzadeg - här är vårt bästa recept för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna hemmagjorda pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
ca 9 dl mjöl + extra till utbakning (9 dl motsvarar ca 550 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
569 personer har röstat

Kommentarer

Superbra recept, brukar göra degen tidigt på morgonen så den kan köra i kylen hela dagen. Gillar lite tjockare botten så delar 1 sats till 3 pizzor och blir perfekt

Caroline

2024-12-06

Superbra recept och det fungerar utmärkt med torrjäst också. Jag väcker jästen i mjölet i 10 minuter och häller sedan på resten av ingredienserna.

Tomas

2024-12-06

Är inte det lite konstigt att man ska använda iskallt vatten? Jästen gillar ju värme. Likaså med salt i vattnet som härmar jästen. Jag avvek lite från receptet iaf, körde med ljummet vatten och lite socker i vattnet.

Christian

2024-10-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Calzone
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Capricciosa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza Margherita
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butternut squash pizza
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto
Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flätat bröd med kikärtor och pesto
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga