Pizzadeg

278
77
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

6 portioner
3 1/2 dl
iskallt vatten
50 g
färsk jäst
2 msk
olja
1/2 msk
salt
10 dl
mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

278

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Bra pizzadeg att göra när man inte har så mycket tid.

Liselotte

2021-03-12

Jag tycker denna pizzadeg blev bra ☎️

Lena

2021-02-25

Kan man göra degen p ställa in i kylen till dagen efter?

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 400 kCal
Fett 6 g
Salt 0.59 g
Kolhydrater 74 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept