Pizzadeg

333
80
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

6 portioner
3 1/2 dl
iskallt vatten
50 g
färsk jäst
2 msk
olja
1/2 msk
salt
10 dl
mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

333

Kommentarer

Jessica

2021-06-20

Det är ett jättebra recept.

Göran

2021-05-22

Degen blev lite torr vid utbakningen, så jag hade i några cl extra vätska, och då blev degen perfekt. Frasig och god pizzabotten. Ett mycket bra recept på pizzadeg! Tack för det!

Hannes

2021-05-08

Med alla ingredienser räknar jag ca 1kg. Svårt att dela det i 6 bitar där varje bit ska väga 200g. Annars bra recept. Mycket nöjd med degen som går bra att frysa in utan någon skillnad från färsk.

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 400 kCal
Fett 6 g
Salt 0.59 g
Kolhydrater 74 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept