Pizzadeg
Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
ca 9 dl mjöl + extra till utbakning (9 dl motsvarar ca 550 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g
Kommentarer
Kan jag använda torrjäst?
Erika
2024-07-16Hej Erika! Vi har inte provbakat pizzorna med torrjäst, men om du följer instruktioner för hur torrjäst ska användas borde du kunna använda receptet som grund, fast då anpassa hur du gör. Vi kan inte lova att det fungerar då vi inte har testat att baka med torrjäst, utan endast gjort degen med färsk jäst. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Sjukt bra recept. Jag har använt det många gånger och inte alltid varit så noga med tiden, ibland står degen framme längre innan den åker i kylen och ibland står den längre i kylen. Pizzorna blir alltid lika bra. Och får man det över så går det att göra frallor dagen efter.
Kristina
2024-06-29Kan vara det sämsta receptet på hela internet. Vart en stenhård, torr degklump som inte ens bakmaskinen rådde sig på. Motorn började näsran brinna av denna torra monstrositet. Duger möjligtvis att slänga igenom isen om man behöver en vak.
Wanezza
2024-04-25