Klassisk kalops
Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
Mjum, doftar gott i hela köket 😀
Lennart thure
2024-11-15Det ska vara gratinerad potatismos med tryffel 😋
Katarina
2024-11-12Gott gott men hade kryddpeppar pulver istället för korn! Gjorde potatismis med bla tryffel 😋
Katarina
2024-11-12