Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Recetpet har uppdaterats mars 2021.
Gör mer klimaträtt: planera att maträtten ska räcka till 6 portioner genom att öka på mängden morot och potatis. Tillsätt gärna morötterna när det återstår 20 minuter av koktiden. Välj olja att steka i. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Som kalops ska smaka...:)
Birthe
2023-09-21Helt okej
Lars
2023-09-16Vid segt kött så är det bara att fortsätta laga köttet tills den är mör
Matti
2023-09-12