Klassisk kalops
Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Recetpet har uppdaterats mars 2021.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: planera att maträtten ska räcka till 6 portioner genom att öka på mängden morot och potatis. Tillsätt gärna morötterna när det återstår 20 minuter av koktiden. Välj olja att steka i. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur gör man när man bryner kött som är köpt hos Ica, det är ju så mycket vatten i så man förväller köttet samma som man gör med kantareller som också innehåller mycket vatten
Lars
2024-03-01Hej Lars! Hemligheten är väl att inte fylla stekpannan (för då kyls pannan ner och det kokar) och att alltid bryna på högsta värme. Så; stek i omgångar på full fräs så blir det fin stekyta! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-04Funkar faktiskt mycket bra med jasminris också.
Martin
2024-02-20Muy rico
Leif
2024-02-01