Klassisk kalops

Betyg 3.9 av 5.
773 personer har röstat
107
Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Klassisk kalops

Ingredienser

4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen

Till servering

kokt potatis
inlagda rödbetor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
773 personer har röstat

Kommentarer

Mjum, doftar gott i hela köket 😀

Lennart thure

2024-11-15

Det ska vara gratinerad potatismos med tryffel 😋

Katarina

2024-11-12

Gott gott men hade kryddpeppar pulver istället för korn! Gjorde potatismis med bla tryffel 😋

Katarina

2024-11-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g

Testa liknande recept

Lyxig kalops med mormorskokta morötter
Betyg 4.7 av 5.
197 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk kalops
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk skånsk kalops
Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskkarrékalops i ugn
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skånsk snabbkalops med inlagda rödbetor
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga