Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
Smakade jättegott men varför står det tar 60 minuter överst i receptet och sedan på hur gör man koka i 2-2,5h. Detta är missvisande
Annika
2025-02-02Hur många gram är en portion på? Jag skulle egentligen vilja veta kcal/100gram på alla recepten för jag väger ju min mat och då kan jag inte utgå från era portionsstorlekar. Stort tack! Supergott var det iaf!
Marco
2025-01-25Gott recept, hade i lite mer kalvfond än va det stod i receptet och lät det småkoka i ca 4 timmar. Riktigt mört och gott.
Marika
2025-01-12