Klassisk kalops
Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Recetpet har uppdaterats mars 2021.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: planera att maträtten ska räcka till 6 portioner genom att öka på mängden morot och potatis. Tillsätt gärna morötterna när det återstår 20 minuter av koktiden. Välj olja att steka i. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var gott men hade lite 4% grädde i så blev den köttet krämig och god hadde även i lite mer lök och morötter
Josefin
2024-08-01Enkelt å gott recept..fast jag aldrig riktigt följer recept utan har alla mina recept i skallen...men det är ju kul ändå med nya idéer
Frida
2024-07-18Kanongott!! Gör kalops flera gånger i månaden för det är så gott. Men jag använder ett kilo morötter till kilot kött, den är ändå minst lika populär här hemma. Sen har vi börjat ta kokt ris istället för potatis rätt ofta på senare tid, fortfarande jättegott, men då inte längre klassisk som maträtt.
Tomas
2024-05-12