Hoppa till sidans innehåll

Impa på gästerna med en maffig höjdartårta som enkelt blir till två helt olika tårtor när det är dags att äta. Eller gör en festlig dessert!

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Tidningen Buffé fyller 20 år och det firar vi med en storslagen fest. Festen är uppbyggd kring fem läckra buffébord med de bästa recepten genom tiderna – mingliga snittar, mustig chili, fräscha drinkar, klassiska bufférätter och häftigaste festtårtan. Varje feststation speglar viktiga perioder i Buffés liv. Ett festupplägg som passar för många olika tillfällen. Sno festidén och gör ditt eget Buffékalas!

Just nu bakas det som aldrig förr. Det är bakbloggar, tv-program med både vanligt folk, konditorer, bagare och kändisar som tävlar i bakning, mängder med inspirerande bilder på sociala medier och inte minst en rad kokböcker med bakat i fokus.

Vi har inspirerats att göra en riktig höjdartårta som garanterat gör succé på kalaset. Särskilt som den består av två tårtor i en, en layer cake. Gör hela tårtan eller bara en av dem. Eller ta en genväg till snabbare sött – tiramisu i långpanna eller bubblig champagnemousse i glas! Här hittar du recepten som ger festmåltiden ett mumsigt avslut.

Tidningen Buffé 20 år