Plommonkaka

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Plommonkaka

Saftig plommonkaka med hasselnötter och citron som du kan servera både ljummen och kall. Den mjuka kakan med plommon i är lika god till fikastunden eller som efterrätt. 

Plommonkaka

Ingredienser

8 bitar
1 msk smör
1 msk ströbröd
1/2 citron (1 tsk citronskal och 1 tsk juice, för 8 bitar)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
6 - 10 plommon (totalt ca 450 g, för 8 bitar)

Till servering

florsocker
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Ska det verkligen vara 450 g plommon??? När jag väger upp 10 stycken plommon från trädgården väger dom 200 g. Känns orimligt att ha i mer än dubbelt till???

Petra

2024-08-23

Näringsvärde per bit

Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronpaj med smak av hasselnöt och citron
Betyg 3.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Plommonpaj med citron
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga