Plommonkaka
Saftig plommonkaka med hasselnötter och citron som du kan servera både ljummen och kall. Den mjuka kakan med plommon i är lika god till fikastunden eller som efterrätt.
Ingredienser
8 bitar
1 msk smör
1 msk ströbröd
1/2 citron (1 tsk citronskal och 1 tsk juice, för 8 bitar)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
6 - 10 plommon (totalt ca 450 g, för 8 bitar)
Till servering
florsocker
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentar
Ska det verkligen vara 450 g plommon??? När jag väger upp 10 stycken plommon från trädgården väger dom 200 g. Känns orimligt att ha i mer än dubbelt till???
Petra
2024-08-23