Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

En perfekt pannacotta där basilika och apelsin ger fin färg och oväntat spännande smak. Den här pannacottan är en direkt smaksuccé, och dessutom vacker att titta på, då den kan garneras med färska jordgubbar och basilikablad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ut vätskan ur basilikabladen.
  2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
  3. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter.
  4. Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3–4 timmar. Garnera med jordgubbar och basilika. Servera gärna med en vaniljskorpa (se recept på ICA.se).

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot soja- eller havrebaserad ersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl plockade basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
Till garnering
  • jordgubbar
  • basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer