Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

19
0
Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

En perfekt pannacotta där basilika och apelsin ger fin färg och oväntat spännande smak. Den här pannacottan är en direkt smaksuccé, och dessutom vacker att titta på, då den kan garneras med färska jordgubbar och basilikablad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

Ingredienser

4 portioner
2 dl plockade basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
4 msk socker
finrivet skal av 1/2 apelsin

Till garnering

jordgubbar
basilika

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot soja- eller havrebaserad ersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer