Frozen cheesecake med clementin

Den här frozen cheesecaken med clementiner är både otroligt god och vacker. Den krämiga fyllningen med fin smak av clementin och citron blir som en parfait när den får stå i frysen några timmar. Toppa den frysta cheesecaken med clementinskivor och passionsfrukt.

Ingredienser
16 bitar
Botten
250 g kex (t ex digestive eller havrekex)
100 g smält smör
Fyllning
5 dl vispgrädde
4 clementiner (skal från 4 clementiner och saft från 2 st ca 1/2 dl)
finrivet skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
200 g färskost
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl grekisk yoghurt (10 %)
Topping
ca 4 färska clementiner
2 passionsfrukter
färsk mynta
Gör så här
06:00:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1616 KJ / 386 kCal
Fett28 g
Salt0.6 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Kan man stoppa den i frysen igen om det blir något över ?
Ingegerd
2024-12-27Hej Ingegerd. Det fungerar bra, så länge den inte är helt tinad, utan lite halvfryst. Vänliga hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27Hade blodapelsin istället, jättegott.
Barbro
2024-03-31Jättegod och fräsch cheesecake :-) Så bra att den går att förbereda i förväg.
Elisabeth
2023-10-09