Frozen cheesecake med clementin
Den här frozen cheesecaken med clementiner är både otroligt god och vacker. Den krämiga fyllningen med fin smak av clementin och citron blir som en parfait när den får stå i frysen några timmar. Toppa den frysta cheesecaken med clementinskivor och passionsfrukt.
Ingredienser
16 bitar
Botten
250 g kex (t ex digestive eller havrekex)
100 g smält smör
Fyllning
5 dl vispgrädde
4 clementiner (skal från 4 clementiner och saft från 2 st ca 1/2 dl)
finrivet skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
200 g färskost
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl grekisk yoghurt (10 %)
Topping
ca 4 färska clementiner
2 passionsfrukter
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1616 KJ / 386 kCal
Fett28 g
Salt0.6 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Hade blodapelsin istället, jättegott.
Barbro
2024-03-31Jättegod och fräsch cheesecake :-) Så bra att den går att förbereda i förväg.
Elisabeth
2023-10-09Väldigt läcker och så praktiskt när den går att förbereda och ha i frysen. Lite svårt bara att riva skalet på clementinerna.
Alexandra
2022-05-01