Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassbomb med krossad choklad och cookies

Den här maffiga glassbomben är fylld med knapriga cookies och finaste mörk choklad. En grann efterrätt som serveras tillsammans med en frisk apelsin- och hallonsallad. En glassdessert som gör succé och är enklare att göra än vad den ser ut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta skalet av apelsinen. Krossa cookies och chokladen. 
  2. Klä en 1 liters rund form med plastfolie (för 4 port).
  3. Halvtina glassen. Rör i apelsinskal, cookies och choklad.
  4. Lägg glassmeten i formen. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
  5. Skala apelsinen med kniv, skär den i bitar. Blanda apelsinbitarna med hallonen.
  6. Garnering: Stjälp upp glassbomben på ett fat. Garnera ev. med färsk mynta.
  7. Servera glassbomben med apelsin- och hallonsalladen.

För alla

Gör äggfri: Välj äggfri glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria cookies.
Gör laktosfri: Välj laktosfri glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 4 kakor (cookies)
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • 1/2 l vaniljglass
  • 2 dl frysta hallon
Garnering
  • ev färsk mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1923 kJ / 460 kCal