Glassbomb med krossad choklad och cookies

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Glassbomb med krossad choklad och cookies

Den här maffiga glassbomben är fylld med knapriga cookies och finaste mörk choklad. En grann efterrätt som serveras tillsammans med en frisk apelsin- och hallonsallad. En glassdessert som gör succé och är enklare att göra än vad den ser ut.

Glassbomb med krossad choklad och cookies

Ingredienser

4 portioner
1   apelsin
4   kakor (cookies)
50 g  mörk choklad (70 %)
1/2 l  vaniljglass
2 dl  frysta hallon

Garnering

färsk mynta

För alla

Gör äggfri: Välj äggfri glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria cookies.
Gör laktosfri: Välj laktosfri glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly. Kontrollera ingrediensförteckningen på cookiesen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1923 KJ / 460 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater56.1 g
Protein6.3 g

Testa liknande recept

Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med falsk cassata
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med "fluff"
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit chokladglass med lyxig halloncoulis och svartpeppar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glassig sandwich
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga