Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlova – Prima Ballerina

Pavlova är en härligt fluffig och luftig dessert som passar utmärkt vid festliga tillfällen. Denna pavlova har en läcker fyllning med nötkräm, grädde och kulkex. Toppa med Ballerina kex och servera gärna med färska hallon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 110°C.
  2. Marängbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i majsstärkelsen, vaniljsockret och citronsaften i marängen. 
  3. Hacka chokladkexen i små bitar och blanda ner i marängen. 
  4. Rita upp två cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i ca 1,5 tim. Stäng sedan av ugnen och låt bottnarna stå kvar i ugnen och kallna.
  5. Fyllning: Vispa grädden fluffig. 
  6. Bred hälften av nötkrämen över den första marängbotten och bred därefter på hälften av grädden. 
  7. Strö över hälften av kulkexen. 
  8. Lägg på den andra botten och bred på resterande nötkräm och grädde. 
  9. Toppa pavlovan med resten av kulkexen, några ballerinakakor och ringla slutligen över lite nougatsås.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Tips

Servera gärna med färska hallon.

Ingredienser

Portioner: 6
Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 8 chokladkex med nougatfyllning
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g nötkräm
  • 2 påsar kulkex (runda chokladkex) à 140g
  • 4 chokladkex med nougatfyllning
  • 2 msk nougatsås (att ringla över)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer