Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelbiscotti

Spröda, smakliga små skorpor - mandelbiscotti som du lätt bakar själv. Njutbara och överraskande goda, passar prima som komplement till en mustig dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda matfett och sockersorterna. Rör ner äggen ett i taget.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till äggblandningen och rör till en jämn smet.
  4. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugnen. Tillsätt dem till smeten.
  5. Knåda degen smidig och ta upp den på lätt mjölad arbetsbänk.
  6. Rulla ut degen till 4 tjocka längder och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till längderna med handen.
  7. Grädda i 12-15 minuter. Sänk därefter värmen till 175°C och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Längderna ska vara genombakade och torra i mitten när de tas ut.
  8. Skär längderna i snedställda bitar. Låt dessa ligga kvar på plåten. Sänk värmen till 100°C och sätt in plåten igen.
  9. Låt skorporna torka i ca 10 minuter och sedan kallna på galler.
  10. Servera gärna till Apelsinmarinerade jordgubbar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?