UNDER 30 MIN | Medel

Mangoglass med passionsfrukt och maränger

Varför välja någon annan efterrätt när det finns glass? Du behöver inte göra mer än att snabbt koka upp din egen chokladsås och sedan mixa samman fryst mango och matyoghurt. För bästa konsistens bör denna ätas på en gång tillsammans med chokladsåsen, kärnor från passionsfrukten samt små minimaränger. Ett perfekt avslut på denna kväll!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladsås: Häll vatten, kakao och socker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Häll upp i en skål och låt svalna.
  2. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna.
  3. Glass: Mixa mango och yoghurt.
  4. Servera genast med chokladsås, passionsfrukt och maränger.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Chokladsås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 2 passionsfrukter
Glass
  • 250 g fryst mango
  • 1/2 burk grekisk yoghurt (à 450 g)
  • 1 påse minimaränger (à 100 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1381 kJ / 330 kCal