Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Chokladmousse på kvarg och vit choklad är precis så krämigt och gott som det låter. Välj neutral kvarg eller varför inte testa göra moussen på vaniljkvarg eller citronkvarg? Spetsa med lite rom om du vill och häll upp i glas. Låt stå kallt innan du serverar med bär eller frukt. Se kommentarerna för tips!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998
Ingredienser
8 portioner
2 dl grädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kvarg gourmet
färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde denna till nyår med kvarg citron och blåbär, blev kanon
Jesper
2018-04-12Tog 200 g vit choklad (eftersom det fanns i paketet jag köpt) och det blev fantastiskt gott. Tog förra säsongens frysta hallon och la på. Mycket uppskattat!
Pernilla
2010-02-22Det gick lika bara att hoppa över ägget. Smaken vart lika god men den vart inte lika "fluffig" men bra ifall man bjuder över någon som är äggallergiker. Underbart med jordgubbar eller kiwi
Jessica
2008-03-07