Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Lingonkaka med vaniljsmak

Här är ett recept på en sagolikt god kaka med vaniljsmak. Den sockerkaksliknande kakan tillsammans med syrliga lingon och en smetig, len vaniljkräm skapar en otrolig smakkombination som måste testas! Suverän efterrätt som brukar älskas av alla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en bakform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter, för 8 bitar) med matfett och strö den med kokos eller ströbröd.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och lingon, vänd ner det i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör ner det. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.
  6. Fyllning: Smält matfettet. Tillsätt mjölken och vaniljsockret och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över bottnarna.
  7. Lägg ihop kakan och sikta över florsocker.

För alla

Kakan innehåller ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 4 dl lingon (à 55 g, behöver inte tinas om de är frysta)
  • 1 dl vatten
Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vaniljsocker
Garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1051 kJ / 250 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer