Apelsincheesecake på chokladbotten
Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.
Ingredienser
8 portioner
Chokladbotten
100 g smör eller margarin
10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
1 msk kakao
Apelsinfyllning
2 gelatinblad
1 förp färskost (à 125 g)
1 förp kvarg 10 % (à 250 g)
1 dl florsocker
saft och skal från 1 apelsin
Garnering
2 apelsiner
citronmelissblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hittar inte kvarg gourmet och inte heller hur mycket den innehåller. skriv hellre vikt, som det är gjort på färskosten
Ulf
2020-02-22Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det går bra att välja kvarg 10% fett. Vi har ändrat det i receptet och även angett vikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-27