Apelsincheesecake på chokladbotten

18
1
Apelsincheesecake på chokladbotten

Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.

Apelsincheesecake på chokladbotten

Ingredienser

8 portioner

Chokladbotten

100 g smör eller margarin
10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
1 msk kakao

Apelsinfyllning

2 gelatinblad
1 förp färskost (à 125 g)
1 förp kvarg 10 % (à 250 g)
1 dl florsocker
saft och skal från 1 apelsin

Garnering

2 apelsiner
citronmelissblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Ulf

2020-02-22

Hittar inte kvarg gourmet och inte heller hur mycket den innehåller. skriv hellre vikt, som det är gjort på färskosten

Redaktionen ICAse

2020-02-27

Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det går bra att välja kvarg 10% fett. Vi har ändrat det i receptet och även angett vikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina