Apelsincheesecake på chokladbotten

Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.

Ingredienser
8 portioner
Chokladbotten
100 g smör eller margarin
10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
1 msk kakao
Apelsinfyllning
2 gelatinblad
1 förp färskost (à 125 g)
1 förp kvarg 10 % (à 250 g)
1 dl florsocker
saft och skal från 1 apelsin
Garnering
2 apelsiner
citronmelissblad
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hittar inte kvarg gourmet och inte heller hur mycket den innehåller. skriv hellre vikt, som det är gjort på färskosten
Ulf
2020-02-22Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det går bra att välja kvarg 10% fett. Vi har ändrat det i receptet och även angett vikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-27