Apelsincheesecake på chokladbotten

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Apelsincheesecake på chokladbotten

Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.

Apelsincheesecake på chokladbotten

Ingredienser

8 portioner

Chokladbotten

100 g smör eller margarin
10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
1 msk kakao

Apelsinfyllning

2 gelatinblad
1 förp färskost (à 125 g)
1 förp kvarg 10 % (à 250 g)
1 dl florsocker
saft och skal från 1 apelsin

Garnering

2 apelsiner
citronmelissblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Hittar inte kvarg gourmet och inte heller hur mycket den innehåller. skriv hellre vikt, som det är gjort på färskosten

Ulf

2020-02-22

Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det går bra att välja kvarg 10% fett. Vi har ändrat det i receptet och även angett vikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-27

Testa liknande recept

Kristianopels midsommartårta
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havtornsripplad cheesecake
Betyg 3.3 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Earl Grey och blåbärs-cheesecake
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med jordgubbar
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrecheese cake med lingonkräm
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga