Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsincheesecake på chokladbotten

Bjud på denna apelsincheesecake med mumsig chokladbotten till efterrätt i helgen. Gör din cheesecake med härligt citrussmakande fyllning ett tag innan servering och låt kakan stå till sig i kylskåp. Dekorera med apelsin och citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält matfettet i en kastrull. Stöt kexen fint. Blanda kex, kakao och matfett till en gryning deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 8 port).
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Blanda ost, kvarg, socker, saft och skal av apelsinen. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
  4. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen. Ställ kakan i kylskåp ca 1 tim.
  5. Garnering: Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor eller skivor. Lägg klyftor eller skivor på tårtan, strö över citronmeliss och servera.

Ingredienser

Portioner: 8
Chokladbotten
  • 100 g smör eller margarin
  • 10 st digestivekex (10 kex motsvarar ca 100 g)
  • 1 msk kakao
Apelsinfyllning
  • 2 gelatinblad
  • 1 ask färskost (à 125 g)
  • 1 burk kvarg (Gourmet)
  • 1 dl florsocker
  • saft och skal från 1 apelsin
Garnering
  • 2 apelsiner
  • citronmelissblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?