Omelettsufflé

1
1
Omelettsufflé

Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.

Omelettsufflé

Ingredienser

4 portioner

Sufflé

2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
smör (till formen)

Fyllning

1 päron
150 g vindruvor
1 apelsin
3 msk jordgubbssylt

Till garnering

florsocker

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Byt ut fyllningen till annan frukt, kompott eller sylt och servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Jerry

2022-02-04

Väldigt god och enkel att göra, jag och min fru gjorde denna när vi skulle ha ”30-tals middag”. Rekommenderas starkt om man gillar ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 774 KJ / 185 kCal
Fett 3 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 33 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden