Omelettsufflé

0
0
Omelettsufflé

Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.

Skriv ut
Omelettsufflé

Ingredienser

4 portioner

Sufflé

2
äggulor
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
3
äggvitor
-
smör (till formen)

Fyllning

1
päron
150 g
vindruvor
1
apelsin
3 msk
jordgubbssylt

Till garnering

florsocker

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut fyllningen till annan frukt, kompott eller sylt och servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 774 KJ / 185 kCal
Fett 3 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 33 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept