Omelettsufflé

0
0
Omelettsufflé

Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.

Skriv ut
Omelettsufflé

Ingredienser

4 portioner

Sufflé

2
äggulor
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
3
äggvitor
-
smör (till formen)

Fyllning

1
päron
150 g
vindruvor
1
apelsin
3 msk
jordgubbssylt

Till garnering

florsocker

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Byt ut fyllningen till annan frukt, kompott eller sylt och servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 774 KJ / 185 kCal
Fett 3 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 33 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept