Omelettsufflé

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Omelettsufflé

Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.

Omelettsufflé

Ingredienser

4 portioner

Sufflé

2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
smör (till formen)

Fyllning

1 päron
150 g vindruvor
1 apelsin
3 msk jordgubbssylt

Till garnering

florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god och enkel att göra, jag och min fru gjorde denna när vi skulle ha ”30-tals middag”. Rekommenderas starkt om man gillar ägg.

Jerry

2022-02-04

Näringsvärde per portion

Energi774 KJ / 185 kCal
Fett3 g
Salt0.14 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukt i gelé
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banana split
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddtårta
Betyg 4 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga