Omelettsufflé
Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.
Ingredienser
4 portioner
Sufflé
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
smör (till formen)
Fyllning
1 päron
150 g vindruvor
1 apelsin
3 msk jordgubbssylt
Till garnering
florsocker
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Byt ut fyllningen till annan frukt, kompott eller sylt och servera gärna med vispad grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi774 KJ / 185 kCal
Fett3 g
Salt0.14 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g
Kommentar
Väldigt god och enkel att göra, jag och min fru gjorde denna när vi skulle ha ”30-tals middag”. Rekommenderas starkt om man gillar ägg.
Jerry
2022-02-04