Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelettsufflé

Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sufflé: Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljsockret till en pösig kräm. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner resten av sockret. Vänd ner äggvitorna i äggkrämen. 
  3. Smörj en stekpanna, ca 24 cm i diameter (för 4 port) med smör. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Skär frukten i mindre bitar, apelsinerna i hinnfria klyftor. Blanda frukten med sylten.
  5. Till garnering: Stjälp upp omeletten på ett fat. Fyll den med frukten och vik ihop till en halvmåne. Sikta över florsocker.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Byt ut fyllningen till annan frukt, kompott eller sylt och servera gärna med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Sufflé
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor
  • smör (till formen)
Fyllning
  • 1 päron
  • 150 g vindruvor
  • 1 apelsin
  • 3 msk jordgubbssylt
Till garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 774 kJ / 185 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept