Omelettsufflé
Att äta en omelett till efterrätt kan låta märkligt, men det var faktiskt en vanlig dessert på 30-talet. Låt dig inte heller avskräckas av att det är en sufflé – det är enklare än du tror! Päron och apelsin ger lagom mycket sötma till rätten men kan naturligtvis bytas ut mot andra frukter eller bär.
Ingredienser
4 portioner
Sufflé
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
smör (till formen)
Fyllning
1 päron
150 g vindruvor
1 apelsin
3 msk jordgubbssylt
Till garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi774 KJ / 185 kCal
Fett3 g
Salt0.14 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g
Kommentar
Väldigt god och enkel att göra, jag och min fru gjorde denna när vi skulle ha ”30-tals middag”. Rekommenderas starkt om man gillar ägg.
Jerry
2022-02-04