Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bananchoklad

Ett lättlagat recept på en annorlunda, krämig efterrätt med chokladsmak gjord på frusen banan, kakao och honung. Desserten påminner om chokladmousse. Garnera med hackad choklad!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt bananerna tina i ca 10 minuter.
  2. Mixa banan, kakao och honung till en slät glass i en matberedare. Tillsätt vattnet till rätt konsistens.
  3. Skopa upp i skålar och toppa med choklad-/kakaobitar och mynta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad eller byt ut chokladen och lägg till ytterligare 1 msk kakaopulver i receptet (för 4 port).
Gör laktosfri: är man väldigt känslig används samma tips som under mjölkproteinfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 frysta skivade bananer
  • 1 msk kakao
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 msk hackad mörk choklad eller krossade råa kakaobitar (1 msk choklad motsvarar 2 msk kakaobitar)
  • myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan