Bananchoklad

Betyg 3.8 av 5.
52 personer har röstat
0
Bananchoklad

Ett lättlagat recept på en annorlunda, krämig efterrätt med chokladsmak gjord på frusen banan, kakao och honung. Desserten påminner om chokladmousse. Garnera med hackad choklad!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Bananchoklad

Ingredienser

4 portioner
3   frysta skivade bananer
1 msk  kakao
1 msk  honung
1 - 1 1/2 msk  vatten
1 msk  hackad mörk choklad eller krossade råa kakaobitar (1 msk choklad motsvarar 2 msk kakaobitar)
myntablad till garnering

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad eller byt ut chokladen och lägg till ytterligare 1 msk kakaopulver i receptet (för 4 port).
Gör laktosfri: är man väldigt känslig används samma tips som under mjölkproteinfri.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banan- och mjölkchokladtårta
Betyg 3.1 av 5.
301 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananbowl med jordnötssmör
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banan- och chokladsmoothie
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärssmoothie med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängsviss
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga