Bananchoklad

41
0
Bananchoklad

Ett lättlagat recept på en annorlunda, krämig efterrätt med chokladsmak gjord på frusen banan, kakao och honung. Desserten påminner om chokladmousse. Garnera med hackad choklad!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Bananchoklad

Ingredienser

4 portioner
3
frysta skivade bananer
1 msk
kakao
1 msk
honung
1 - 1 1/2 msk
vatten
1 msk
hackad mörk choklad eller krossade råa kakaobitar (1 msk choklad motsvarar 2 msk kakaobitar)
-
myntablad till garnering

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad eller byt ut chokladen och lägg till ytterligare 1 msk kakaopulver i receptet (för 4 port).
Gör laktosfri: är man väldigt känslig används samma tips som under mjölkproteinfri.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Testa liknande recept