Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Daimpannacotta

Bjud på en liten daimpannacotta till dessert och imponera stort på dina gäster. Med några få men goda ingredienser kokar du enkelt ihop denna efterrätt som ingen kan motstå. Servera pannacottan med vispad grädde och bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
  3. Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
  5. Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
  6. Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.
  7. Till servering: Servera ev. med grädde och bär.

För alla

Läs noga innehållet på chokladen. Pannacottan är fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslaget.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad med daim
Topping
  • 1 dubbeldaim
Till servering
  • ev vispad grädde
  • bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2293 kJ / 548 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer