Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev i ugn med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett39 g
Salt4.2 g
Kolhydrater5 g
Protein43 g
Kommentarer
Köpte högrev på Jämtlandsgårdens slakteri 4cm tjocka skivor väldigt fettsprängda. Blandade i 1 pkt krossade tomater också blev en väldigt god middag mört o saftigt. Var väldigt noga med vilket vin ni använder fråga på systemet
Bo
2025-03-23Gick inte bra, för lång tid vilket gör köttet segt och konstigt smaklöst.
Martin
2025-03-23Jag lyckades inte med denna rätt, 1,1kg högrev i 4tim väldigt segt… men kryddsmöret var gott, rödvinssåsen lite smaklös tyvärr
Sandra
2024-11-23