Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

86
17
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Ingredienser

10 portioner
2
bitar högrev (à ca 1 kg)
-
salt
-
svartpeppar
4 dl
rött vin
1
köttbuljongtärning
8
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1
burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
1 dl
hackad bladpersilja
250 g
rumsvarmt smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Skumma bort fettet på rödvinsfonden, koka upp och red till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skeda såsen över smör och kött.

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Andrea

2021-02-22

Är det bara jag som missat ngt eller saknas beskrivning på hur köttbuljongen i ingredienslistan ska användas?

Mark moonchild

2021-01-30

Smakad som rödvinsvinäger och brosk :( Inte ett bra recept. Jag var tvungen att kasta det mesta i soptunnan. Vilket slöseri med bra kött.

Robert

2021-01-03

Supergott!

Testa liknande recept