Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i 6 timmar.
  3. Skala och rosta vitlökarna i en stekpanna i olja. De ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka, låt svalna.
  4. Hacka tomaterna och vitlöken. Blanda med persiljan och smöret. Krydda med salt och peppar. Ställ smöret kallt till
    servering.
  5. Skär köttet i skivor och servera med smöret och potatis- och morotskaka, se receptet Potatis- och morotskaka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1,8 kg högrev i bit
  • 4 dl rött vin
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 250 g rumsvarmt smör
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan