Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

84
15
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Ingredienser

10 portioner
2
bitar högrev (à ca 1 kg)
-
salt
-
svartpeppar
4 dl
rött vin
1
köttbuljongtärning
8
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1
burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
1 dl
hackad bladpersilja
250 g
rumsvarmt smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Skumma bort fettet på rödvinsfonden, koka upp och red till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skeda såsen över smör och kött.

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Robert

1/3/2021

Supergott!

Mathias

7/22/2020

Smakar surt vin 😔

Leif

6/26/2018

Riktigt övertrissat recept. Köttet smakade kokt vin. Nej, inte detta recept igen

Testa liknande recept