Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

96
25
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör

Ingredienser

10 portioner
2 bitar högrev (à ca 1 kg)
salt
svartpeppar
4 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
8 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
1 dl hackad bladpersilja
250 g rumsvarmt smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Skumma bort fettet på rödvinsfonden, koka upp och red till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skeda såsen över smör och kött.

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Jessica

2022-09-24

Fick tips av en vän. Gudomligt gott som tonårspojkarna här hemma sa. Kan inte ätas ute på restaurang ens sa mannen. Alltså ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av hela familjen . Krävs nog en fin köttbit och ett bra vin.

Hans

2022-04-12

Lättlagat och fantastiskt gott att bjuda på. Ny favorit.

Annika

2022-02-27

Mycket gott. Ta ett bra vin (Il Conte) och extra oxfond och skölj ur pannan med vatten efter bryning av köttet. 5 t på 130 gr 1,4 kg kött.