Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Långbakad högrev i ugn med tomat- och vitlökssmör är som det låter en rätt som tar tid att tillaga. Det otroligt möra och smakrika köttet är värt all väntan och kryddsmöret är fantastiskt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
10 portioner
2 bitar högrev (à ca 1 kg)
salt
svartpeppar
4 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
8 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 burk inlagda soltorkade tomater (à 200 g)
1 dl hackad bladpersilja
250 g rumstempererat smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett39 g
Salt4.2 g
Kolhydrater5 g
Protein43 g
Kommentarer
Jag lyckades inte med denna rätt, 1,1kg högrev i 4tim väldigt segt… men kryddsmöret var gott, rödvinssåsen lite smaklös tyvärr
Sandra
2024-11-23Otydligt med hur mycket kött man ska ha. Jag körde 1 kg i 3,5 timme. Blev för tillagat Typ pulled pork. Faller isär. Går inte att skiva.
Tobias
2024-11-03Alla i familjen gillar den här. Använder alltid ett vin som är gott och som vi dricker till maten sen. Fungerar bra med Apotic red vin. Gör sås av rödvinsskyn och har haft klyftpotatis till. Använder alltid viltkött så kan bara bedöma utifrån det. Vilket vin man använder är viktigt bra inget matvin eller något som inte är gott att dricka.
Janna
2023-06-11