Prinsesstårta i glas

Prinsesstårta i glas är en smidig variant, av klassikern. Här varvas tårtbotten, hemmagjord vaniljkräm, hallonsylt och lättvispad grädde i ett glas och avslutas med ett tunt lock av marsipan. Välj färg på marsipanlocket efter säsong!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6 portioner
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 äggula
1 tsk majsstärkelse
1 msk smör
Montering
1 förp färdig tårtbotten (à 330 g)
1 förp marsipanlock (à 200 g) eller 200 g vit marsipan, 1 tsk hushållsfärg ( valfri färg) och 4 msk florsocker, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 1/4 dl hallonsylt
1/2 förp godisägg t ex mandelägg (à 80 g)
florsocker
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan godisägg.
Energi2923 KJ / 698 kCal
Fett40 g
Salt0.3 g
Kolhydrater78 g
Protein7 g
Kommentarer