Oxfilépasta

Snabblagad är oxfilépastan som har perfekt kryddning, krämighet och smak. Oxfilén och de färska champinjonerna tillsammans med lök och vitlök som kryddas med lite chili och dijonsenap ger dig en lyxig oxfilépasta som passar både till vardag och helg.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
250 g färska champinjoner
500 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1/2 msk dijonsenap
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven parmesan
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3085 KJ / 737 kCal
Fett39 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Kommentarer
Hej, Gjorde detta receptet. Men är inget fan av ljusa såser. Så körde i lite soya för att få den lite mörkare. Sen körde jag även i en kött buljongtärning. För lite extra djup. Men helt klart ett gott grund recept.
Alexander
2025-03-03Bra och krämig
Cornelia
2025-01-06Jättegott👌👌
Beatrice
2024-12-13