Oxfilépasta
Snabblagad är oxfilépastan som har perfekt kryddning, krämighet och smak. Oxfilén och de färska champinjonerna tillsammans med lök och vitlök som kryddas med lite chili och dijonsenap ger dig en lyxig oxfilépasta som passar både till vardag och helg.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
250 g färska champinjoner
500 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1/2 msk dijonsenap
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl riven parmesan
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3085 KJ / 737 kCal
Fett39 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Kommentarer
Jättegott👌👌
Beatrice
2024-12-13Fantastiskt gott! Godare än alla oxfilépastor jag ätit på restaurang. Hela familjen älskade pastarätten. Även de som inte gillar svamp, vilket gav mer till oss som gillar.
Jenny
2024-11-19Tips: när du steker svampen så blir det mycket godare smak om man steker utan fett först. Sen när all vätska har avdunstat då tillsätter man oljan 👍
Tara
2024-07-27