Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxsashimi

Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i fina skivor. Lägg på ett fat, strö över wasabi och sesam krydda.
  2. Fin hacka schalottenlöken och blanda med de övriga ingredienserna till en dressing.
  3. Blanda solrosskotten och groddarna med lite av dressingen.
  4. Toppa laxen med salladen. Ringla över resten av dressingen. Strö över wasabi och sesam krydda.

Recept och bild från Santa Maria.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 200 g laxfilé
  • 1 msk wasabi sesam krydda
Sojadressing
  • 1 schalottenlök
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
Sallad
  • 1 ask solrosskott
  • 1 ask groddar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1093 kJ / 261 kCal