Laxsashimi

242
6
Laxsashimi

Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.

Skriv ut
Laxsashimi

Ingredienser

4 portioner

Lax

200 g
laxfilé
1 msk
wasabi sesam krydda

Sojadressing

1
schalottenlök
3 msk
japansk soja
1 msk
risvinäger
1 msk
honung
2 msk
rapsolja
1 msk
sesamolja

Sallad

1
ask solrosskott
1
ask groddar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Recept och bild från Santa Maria.

Vad tyckte du om receptet?

242

Kommentarer

Lena

2021-03-06

Supergott! Dressingen passar fantastiskt till Poké bowl!!!

Caroline

2021-02-26

Super gott och enkelt! Kommer definitivt göra detta igen 😊

Yasmine

2020-09-20

Supergod!!!! En som man bara måste spara i samlingen❤️

Näringsvärde per portion

Energi 1093 KJ / 261 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept