Laxsashimi
Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.
Ingredienser
4 portioner
Lax
200 g laxfilé
1 msk wasabi sesam krydda
Sojadressing
1 schalottenlök
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk honung
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja
Sallad
1 ask solrosskott
1 ask groddar
Gör så här
Recept och bild från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein16 g
Kommentarer
Så otroligt gott!! En av våra favoriter som förrätt eller välkomsttilltugg.
Viktoria
2023-02-08Supergott! Dressingen passar fantastiskt till Poké bowl!!!
Lena
2021-03-06Super gott och enkelt! Kommer definitivt göra detta igen 😊
Caroline
2021-02-26