Laxsashimi

261
6
Laxsashimi

Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.

Laxsashimi

Ingredienser

4 portioner

Lax

200 g laxfilé
1 msk wasabi sesam krydda

Sojadressing

1 schalottenlök
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk honung
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja

Sallad

1 ask solrosskott
1 ask groddar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Recept och bild från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

261

Kommentarer

Lena

2021-03-06

Supergott! Dressingen passar fantastiskt till Poké bowl!!!

Caroline

2021-02-26

Super gott och enkelt! Kommer definitivt göra detta igen 😊

Yasmine

2020-09-20

Supergod!!!! En som man bara måste spara i samlingen❤️

Näringsvärde per portion

Energi 1093 KJ / 261 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden