Laxsashimi

Betyg 3.1 av 5.
269 personer har röstat
7
Laxsashimi

Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.

Laxsashimi

Ingredienser

4 portioner

Lax

200 g  laxfilé
1 msk  wasabi sesam krydda

Sojadressing

1   schalottenlök
3 msk  japansk soja
1 msk  risvinäger
1 msk  honung
2 msk  rapsolja
1 msk  sesamolja

Sallad

1   ask solrosskott
1   ask groddar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Recept och bild från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
269 personer har röstat

Kommentarer

Så otroligt gott!! En av våra favoriter som förrätt eller välkomsttilltugg.

Viktoria

2023-02-08

Supergott! Dressingen passar fantastiskt till Poké bowl!!!

Lena

2021-03-06

Super gott och enkelt! Kommer definitivt göra detta igen 😊

Caroline

2021-02-26

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nigiri-sushi
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga