Parmesansoppa
Soppa tillagad med parmesanost blir krämig och god. Parmesansoppan kokas av lök, fänkål och potatis. I detta smälter du ner god och smakrik parmesan och soppan blir härligt len. Parmesansoppan toppas med krispig blomkål och fräsch gräslök.
Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (à ca 150 g)
1 medelstor potatis (à ca 80 g)
2 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
6 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
ca 100 g färsk blomkål i buketter
1 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1258 KJ / 300 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man byta ut fänkål mot färska champinjoner? Mvh Åsa Buhler
Åsa
2024-10-02Hej Åsa! Ja, varför inte! Det låter ju jättegott! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02Tack för svaret, Är det bäst att använda en parmesanost ined lång lagringstid i soppan?
Lena
2023-12-03Hej Lena! Du kan välja en "vanlig" parmesanost eller en påse färdigriven parmesan, det kommer bli bra smak på soppan även av dessa ostar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06När jag äter soppa tycker jag att det är gott med en bit bröd till med ost eller skinka. Men är det överflödigt till denna soppa?
Lena
2023-11-21Hej Lena! Det är ju självklart en smaksak men lite bröd med en bit skinka på låter som ett gott tillbehör. Lycka till och hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-22