Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter

Laga denna kryddiga hoisinkyckling som varmrätt till nyår! En festlig måltid där kycklingen marineras i en marinad med hoisinsås och ingefära, och serveras tillsammans med ris, syrad gurka och jordnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och halvera löken.
  3. Lägg kyckling och löken i en ugnsform med hög kant.
  4. Blanda hoisinsås, vatten, vinäger, soja, vitlök, ingefära, chiliflakes, stjärnanis och kanel. Häll över.
  5. Baka i mitten av ugnen ca 40 minuter tills kycklingen är mör (eller tills innertemperaturen är 72˚C) och löken är mjuk.
  6. Skär gurkan i strimlor. Blanda med vinäger och salt.
  7. Till servering: Servera kycklingen med löken, gurkan, jordnötter och ris.

För alla

Kontrollera innehållet i hoisinsåsen (kan innehålla gluten). Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 stjärnanis
  • 1 krm malen kanel
  • 1 liten gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
Till servering
  • 1 dl finhackade jordnötter
  • kokt rundkornigt ris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer