Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter
Laga denna kryddiga hoisinkyckling som varmrätt till nyår! En festlig måltid där kycklingen marineras i en marinad med hoisinsås och ingefära, och serveras tillsammans med ris, syrad gurka och jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
8 kycklinglårfiléer
2 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk kinesisk soja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk ingefära
1 krm chiliflakes
3 stjärnanis
1 krm malen kanel
1 liten gurka
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
Till servering
1 dl finhackade jordnötter
kokt rundkornigt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1454 KJ / 346 kCal
Fett7 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein32 g
Kommentarer
Superenkel rätt med underbara smaker och tillbehör! 👌🏼
Héléne
2023-11-09Enkel rätt men god smak som uppskattades av både barn och vuxna. Tillbehören var pricken över i.
Christina
2022-10-07Menlös smak . Stjärnanis var ingen höjdare i. Smakade barnmat
Ann-louise
2021-12-28