Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar
En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
Sesampuffar
2 dl rispuffar
2 msk flytande honung
2 msk rostade sesamfrön
1/2 tsk flingsalt
Misokolasås
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm vaniljpulver
1 msk vit misopasta
Till servering
1/2 l vaniljglass
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.
Gör så här
Tips
Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein4 g
Kommentar
Kolasåsen blev gudomlig!
Malin
2020-01-16Hej Malin! Roligt att du gillar vår misokolasås. Håller med, den är supersmarrig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16