Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sesampuffar: Rosta rispuffarna i en stekpanna tillsammans med honung tills de får lite färg. Lägg på bakplåtspapper och strö över sesamfrön och salt. Låt svalna.
  2. Misokolasås: Vispa ihop grädde, socker, sirap, vaniljpulver och misopaste i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 minuter till en sås. Låt svalna.
  3. Till servering: Servera såsen kall eller ljummen med glass och puffar.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.

Tips

Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka.

Ingredienser

Portioner: 4
Sesampuffar
  • 2 dl rispuffar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1/2 tsk flingsalt
Misokolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk vit misopasta
Till servering
  • 1/2 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Bön-och Linspasta olika sort

5:- Rabatt

Kungsörnen 450 g

Mer info

Kupongen är laddad

Gotlandspastan olika sorter

5:- Rabatt

Kungsörnen 450-500 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer