Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
1
Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

Ingredienser

4 portioner

Sesampuffar

2 dl  rispuffar
2 msk  flytande honung
2 msk  rostade sesamfrön
1/2 tsk  flingsalt

Misokolasås

1 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
1 dl  ljus sirap
1 krm  vaniljpulver
1 msk  vit misopasta

Till servering

1/2 l  vaniljglass

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.

Gör så här

Tips

Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Kolasåsen blev gudomlig!

Malin

2020-01-16

Hej Malin! Roligt att du gillar vår misokolasås. Håller med, den är supersmarrig. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-01-16

Näringsvärde per portion

Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med varm cider och kolasås
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinparfait med choklad och mandel 
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med "fluff"
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga