Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

10
1
Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

Ingredienser

4 portioner

Sesampuffar

2 dl
rispuffar
2 msk
flytande honung
2 msk
rostade sesamfrön
1/2 tsk
flingsalt

Misokolasås

1 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
1 krm
vaniljpulver
1 msk
vit misopasta

Till servering

1/2 l
vaniljglass

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.

Under 15 minuter

Gör så här

Tips

Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Malin

1/16/2020

Kolasåsen blev gudomlig!

Redaktionen ICAse

1/16/2020

Hej Malin! Roligt att du gillar vår misokolasås. Håller med, den är supersmarrig. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2136 KJ / 510 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept