Chokladtårta till påsk
God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
2 ägg
Chokladsmörkräm
3 äggvitor
2 dl strösocker
250 g rumstempererat smör
200 g mörk choklad
250 g hallon
Till garnering
färska hallon
dragerade chokladägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Energi2671 KJ / 639 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegod lär man göra fler gånger
Anette
2024-03-31Hej! Kan man göra chokladsmörkrämen en dag innan och ha i kylen tills man ska bygga tårtan?
Martina
2024-03-28Hej! Har inte bakat tårtan än men ska göra det till påskfirandet imorgon. I receptet står det att det ska vara ”250 st” hallon till purén men misstänker att det ska vara 250 gram, eller? Ser fram emot smaka tårtan imorgon. Glad påsk!
Sofia
2021-04-03Hej Sofia! Tack för att du uppmärksammade oss på att mängden. Nu har vi uppdaterat receptet. Hoppas ni gillade tårtan och hade en fin påsk. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-06