God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.
Kontrollera noga innehållet i chokladen och påskäggen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Har inte bakat tårtan än men ska göra det till påskfirandet imorgon. I receptet står det att det ska vara ”250 st” hallon till purén men misstänker att det ska vara 250 gram, eller? Ser fram emot smaka tårtan imorgon. Glad påsk!
Sofia
2021-04-03Hej Sofia! Tack för att du uppmärksammade oss på att mängden. Nu har vi uppdaterat receptet. Hoppas ni gillade tårtan och hade en fin påsk. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-06Tårtan var jättegod tyckte vi!! Färska hallon på toppen var väldigt gott. Min tårtbotten kollapsade lite i mitten när den svalnat, men det gick att knåpa ihop tre lager ändå. Man fick lappa och laga lite bara. Det hela klistras ju ihop väldigt bra när smörkrämen kommer på. Nästa gång ska jag nog prova att ha den i ugnen några minuter extra och se om den klarar sig från kollaps.
Isabella
2021-03-30Gjorde denna tårta förra veckan o både jag o mamma älskade den, så mumsig!!!
Anna
2021-03-29