Chokladtårta till påsk
God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.
Ingredienser
Botten
Chokladsmörkräm
Till garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen och påskäggen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod lär man göra fler gånger
Anette
2024-03-31Hej! Kan man göra chokladsmörkrämen en dag innan och ha i kylen tills man ska bygga tårtan?
Martina
2024-03-28Hej! Har inte bakat tårtan än men ska göra det till påskfirandet imorgon. I receptet står det att det ska vara ”250 st” hallon till purén men misstänker att det ska vara 250 gram, eller? Ser fram emot smaka tårtan imorgon. Glad påsk!
Sofia
2021-04-03Hej Sofia! Tack för att du uppmärksammade oss på att mängden. Nu har vi uppdaterat receptet. Hoppas ni gillade tårtan och hade en fin påsk. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-06