Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör

Gör en hel kyckling i ugnen, sköter sig själv medan du gör annat. Som till exempel dreglar av dofterna av det drömmiga kryddsmöret med sardeller, rosmarin och citron som gör kycklingen sällskap där inne. Snart är maten klar!

Ingredienser
4 portioner
Rosmarin- och citronsmör
5 finhackade sardeller
4 vitlöksklyftor
1 stor citron skalet av hela och saften från halva citronen
2 msk finhackad färsk rosmarin
100 g rumsvarmt smör
salt
nymalen svartpeppar
Kyckling
1 hel kyckling
flingsalt
svartpeppar
3 gula eller röda lökar
kvistar färsk rosmarin
Till servering
pressad potatis
grönsallad
Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4551 KJ / 1086 kCal
Fett76 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein93 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är den godaste ugnsstekta hela kyckling vi ätit. Vi åt den enligt ert förslag: benade ur den och blandade med skyn. Vi hade pressad potatis och en sallad till.
Christina
2025-02-15Mycket gott. Gjorde precis som receptet (tror jag) och det var supergott. Det blev mycket sky som vi skedade över kycklingen, som sås, vid upplägg på tallrik. Mums!
Pernilla
2025-01-19Varför så mycket tjafs hit å dit. Vill ha kycklingen stek som den är. Till sallad eller bara äta den som den är.
Roland
2024-07-17