Spetskål i ugn med misogrädde

8
3
Spetskål i ugn med misogrädde

Misogrädden är det som gör hela denna rätt. Den fina smaken från misopastan passar perfekt till den bakade spetskålen som också får extra sötma från honung.

Spetskål i ugn med misogrädde

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg spetskål
2 msk olja
2 msk flytande honung
salt
peppar
3 dl vispgrädde
2 msk misopasta
1 msk sesamfrö
1 kruka gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i misopastan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Åsa

2022-04-18

JÄTTEGOTT!!!!!!!

Louise

2022-04-17

Galet gott! Det här kommer jag göra ofta.

Jonna

2022-03-28

Fantastiskt gott! Sesamfröna försvinner lite i såsen, till nästa gång kommer jag nog byta ut dem mot grovhackade hasselnötter istället, och gräslöken ska jag testa att byta ut mot salladslök! Till detta serverade vi krispigt stekt alspånsrökt tofu, riktigt bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1333 KJ / 319 kCal
Fett 26 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden