Spetskål i ugn med misogrädde
Misogrädden är det som gör hela denna rätt. Den fina smaken från misopastan passar perfekt till den bakade spetskålen som också får extra sötma från honung.
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg spetskål
2 msk olja
2 msk flytande honung
salt
peppar
3 dl vispgrädde
2 msk misopasta
1 msk sesamfrö
1 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1333 KJ / 319 kCal
Fett26 g
Salt1.8 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
Detta var gudomligt gott! Serverade ris till... men nog lika gott eller ev godare med potatis Och jag har fått upp ögonen... Eller rättare sagt smaklökarna för Miso kan tänka mig massa maträtter att använda det i... Där man vill ha lite mer umami smak i vegitariska rätter.
Lena
2024-04-05Hej! Vad passar att ha till detta? Verkar urgott. Funkar det med lax i ugn?
Sofia
2024-03-21Hej Sofia! Ja, lax i ugn passar perfekt till! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-22Finns det något veganskt alternativ ist för honung?
Amanda
2024-03-13Hej Amanda! Du kan använda sirap i stället för honungen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-13