Spetskål i ugn med misogrädde

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
11
Spetskål i ugn med misogrädde

Misogrädden är det som gör hela denna rätt. Den fina smaken från misopastan passar perfekt till den bakade spetskålen som också får extra sötma från honung.

Spetskål i ugn med misogrädde

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg spetskål
2 msk olja
2 msk flytande honung
salt
peppar
3 dl vispgrädde
2 msk misopasta
1 msk sesamfrö
1 kruka gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Detta var gudomligt gott! Serverade ris till... men nog lika gott eller ev godare med potatis Och jag har fått upp ögonen... Eller rättare sagt smaklökarna för Miso kan tänka mig massa maträtter att använda det i... Där man vill ha lite mer umami smak i vegitariska rätter.

Lena

2024-04-05

Hej! Vad passar att ha till detta? Verkar urgott. Funkar det med lax i ugn?

Sofia

2024-03-21

Hej Sofia! Ja, lax i ugn passar perfekt till! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-22

Finns det något veganskt alternativ ist för honung?

Amanda

2024-03-13

Hej Amanda! Du kan använda sirap i stället för honungen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-03-13

Näringsvärde per portion

Energi1333 KJ / 319 kCal
Fett26 g
Salt1.8 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Spetskål i sesammajonnäs
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjancoleslaw
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het cole slaw
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med misosmör
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Misomajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga