Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis

Rör ihop matjessill, kokt potatis, äggula och hovmästarsås till en krämig röra att toppa ägghalvorna med. Avsluta med dill och stekt brödsmul av kavring. En ny favorit till midsommar, påsk och jul!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis

Ingredienser

8 portioner
1   skiva kavring
1 msk  olja
8   ägg
100 g  avrunnen matjessill
200 g  kokt skalad potatis
1/2 dl  hovmästarsås
färsk dill (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda och enkla att göra. Behövde inte mer än hälften av potatisen och tog dubbelt så mycket matjessill. Tyckte det gav mer smak.

Kicki

2023-06-24

Näringsvärde per portion

Energi786 KJ / 188 kCal
Fett13 g
Salt1.1 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med päronhack
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga