Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Rör ihop matjessill, kokt potatis, äggula och hovmästarsås till en krämig röra att toppa ägghalvorna med. Avsluta med dill och stekt brödsmul av kavring. En ny favorit till midsommar, påsk och jul!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
8 portioner
1 skiva kavring
1 msk olja
8 ägg
100 g avrunnen matjessill
200 g kokt skalad potatis
1/2 dl hovmästarsås
färsk dill (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi786 KJ / 188 kCal
Fett13 g
Salt1.1 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g
Kommentar
Jättegoda och enkla att göra. Behövde inte mer än hälften av potatisen och tog dubbelt så mycket matjessill. Tyckte det gav mer smak.
Kicki
2023-06-24